Eğitim Sitesi

Açık anahtarlı kriptografi Nedir? Açık anahtarlı kriptografi Hakkında Kısaca Bilgi

Açık anahtarlı kriptografi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Açık anahtarlı kriptografi:

Her kullanıcıya, sürekli kullanım için biri açık diğeri gizli iki anahtarın verildiği şifreleme/şifre çözme yöntemlerinin tümü. Asimetrik kriptografi ya da çift anahtarlı kriptografi adını da alır. (public key cryptography)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Yazılım: Yazılım, elektronik aletlerin kendileri için tasarlanmış görevleri yapmaları için bilgisayar dilinde hazırlanmış komutlarına verilen isimdir. Başka bir deyişle dijital cihazların kendi işlevlerini yerine getirmelerini ve farklı cihazlarla veri değişimi yapmalarına yarayan programların tümüdür.

    XML: Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

    Bölüm rehberi: Tanımlandırılmış, isimlendirilmiş bölümler listesi. (Segment directory)

    Anahtar Kelime: Sitenin veya siteye ait sayfaların içeriğine dair kullanıcılara ve arama motorlarına fikir veren kelime ya da kelime topluluklarına anahtar kelime denir. Arama motorları sonuçlarında, gerçekleştirilen aramalardaki anahtar kelimelerin en doğru yoğunlukta içeren siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda görüntülenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü