Eğitim Sitesi

Açık Oturum Nedir? Açık Oturum Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Oturum Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Açık Oturum:

1- Geniş halk kitlelerini ilgilendiren konuların, yine bu kitlelere o sahanın uzmanı kişilerce bir toplantı salonunda anlatıldığı etkinliklerdir. Geniş bir salon seçip seyirci toplanır, önceden belirlenen konu bu seyircilere sahanın uzmanı, tanınmış kişilerce anlatılır.

2- Güncel sorunların herkesin izleyebileceği biçimde açık olarak tartışıldığı toplantı.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Açık Oturum:

Güncel, siyasal, sosyal ve bilimsel konuların veya sorunların herkesin izleyebileceği bir biçimde açık olarak tartışıldığı toplantı.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Açık Oturum:

Küçük bir konuşmacı öbeğinin bir konuyu ya da sorunu doğal bir ortam içinde tartışması amacıyla düzenlenen toplantı yuvarlak masa görüşmesi.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Takısız Ad Tamlaması: Bir varlığın kaynağını, ham maddesini bildiren, tamlayanı ve tamlananı ek almayan tamlama.

    Birleşik Zaman: Yalın zamanlı ve çekimli bir eylemin -di (i-di), -miş (i-miş), -se (i-se) gibi ek eylem eklerinden birini alarak bildirdiği zaman.

    Ek: Sözcük kök ve gövdelerine getirildiğinde onların anlamlarını değiştiren, kimi zaman anlamlarıyla birlikte türlerini değiştiren ya da sözcüklerin cümle içindeki görevini belirleyen hece ve seslerdir.

    İkilemeler: Anlamı ve anlatımı güçlendirip pekiştirmek amacıyla aynı ya da sesleri birbirine benzeyen sözcüklerin art arda yinelenmesiyle oluşan söz gruplarına ikileme denir. Örnek : Güzel mi güzel kız Demet demet çiçek Çuval çuval fındık Çıtır çıtır simit Ağlaya sızlaya bir hal olmak Güle güle ölmek Varını yoğunu ortaya çıkartmak İyi kötü (bilmek) Aşağı yukarı (anlamak) Hemen hemen (bitirmek)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü