Eğitim Sitesi

Açık Hava Nedir? Açık Hava Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Hava Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Açık Hava:

Bulutsuz yada hemen hemen bulutsuz, görüş uzaklığı iyi zamanlar için kullanılan bir terim.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Heyelan: Toprağın, taşların ve tabakaların bulundukları yerlerden aşağılara doğru kayması ya da düşmesine toprak kayması ve göçmesi denir. Ülkemizde bu olayların tümüne birden heyelan adı verilir. Yerçekimi, yamaç zemin yapısı, eğim ve yağış koşulları heyelana neden olan etmenlerdir. Özellikle eğimli yamaçlar boyunca gevşek bir kütlenin veya killi bir tabaka üzerinde bulunan bir kütlenin topyekün kaymasıdır.

    Alçak Enlemler: Ekvator ile orta kuşak arasındaki enlemleri içerir.

    Maden Yatağı: Akan suların meydana getirdiği, yıl içinde ya sürekli, ya da geçici olarak suların aktığı yor. Buna yerine göre dere yatağı, ırmak yatağı, sel yatağı, akarsu yatağı da denir. Böylece yatak, bölgenin yağışlarına göre, kimi zaman kuru kalabilir. Yatak dümdüz değildir. Kimi yerinde oyuklar, kimi yerinde de kum, çakıl yığıntıları bulunur (Akarsu. Vadi, Kesim).

    Enlemin Etkileri: (Ekvatordan kutuplara doğru gidildikçe değişen özellikler) 1. İklim. 2. Güneş ışınlarının düşme açısı. 3. Sıcaklık dağılışı. 4. Deniz suyu sıcaklık ve tuzluluk oranı. 5. Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı. 6. Kalıcı kar sınırı yükseltisi. 7. Yerleşme ve tarım faaliyetlerinin sınırı. 8. Bitki örtüsü ve çeşitliliği. 9. Toprak çeşidi. 10. Akarsu rejimleri. 11. Tarım ürünü çeşitliliğini. 12. Yerleşim biçimi. 13. Nüfus Dağılışı. 14. Hayvanların dağılışını. 15. Dünyanın dönüş hızı ekvatordan kutuplara doğru gidildikçe azalır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü