Eğitim Sitesi

Abstrak Sanat Nedir? Abstrak Sanat Hakkında Kısaca Bilgi

Abstrak Sanat Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Abstrak Sanat:

Soyut sanat.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Perdah Tekniği (Lüster): Perdah tekniği çini ve seramik alanında bir sır üstü çalışmasıdır. Kap istenen renkte sırla sırlanıp fırınlandıktan sonra perdah adı verilen madde ile istenen örnekler yapılır ve az hararetli, dumanlı bir fırında tekrar fırınlanır. Bu fırınlamadan sonra, kap madeni bir parlaklık kazanır.

    Mevlevihane: Mevlevilik tarikatına bağlı olanların, tarikat kurallarına göre toplandıkları ve içinde özel odaları ve tören yerleri bulunan bina.

    Desen: 1. Dokumalar ile halı, kilim, gibi yaygıları süsleyen ögelerin tümü. 2. Tahta, çini, kumaş, kâğıt vb. yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, tasvir etme 3. Görsel bir etki yaratmak amacıyla yapılmış çizgi(kara kalem) resimlerin hepsi. 4. Desen yapma sanatı. 5. Resim sanatçısının ya da öğrencisinin eskiz niteliğinde ve genellikle kara kalem, füzen gibi malzemelerle yaptığı çalışma.

    Kufi Yazı: Arap harflerinin düz ve köşeli olarak kullanılmasıyla oluşmuş erken üslup ve bundan geliştirilmiş bir yazı türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü