Eğitim Sitesi

Abadî Nedir? Abadî Hakkında Kısaca Bilgi

Abadî Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Abadî:

Şen, bayındır, mamurlukla ilgili. (Abadı Mehmet Çelebi. Türk hukuk bilgini)

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Abadî:

Eskiden kullanılan kâğıtlardan birinin adıdır. Hint âbâdîsi de denilirdi. Hindistan'da Devletâbâd şehrinde yapıldığı için bu adı almıştır. Sarımtırak renkli, güzel ve parlak bir kâğıttır. Kur'an ve murakkalarda kullanılırdı. Dut ağacı elyafından yapılan bu kâğıtların bir zamanlar Avrupa taklitleri görülmüştür; (Frenk âbâdîsi)

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Münafık: Dinî kurallara inanmadığı hâlde inanmış gibi görünen, diliyle inandığını söyleyip kalbiyle inkar eden kimse.

    Tecvid: 1. Tecvîd, kelime olarak bir şeyi iyi ve güzel yapmak demektir. Dinî bir terim olarak ise Kur'an-ı Kerim'i düzgün ve güzel okuma kurallarını öğreten bilim dalının ismidir. 2. Kur'ân-ı Kerim'i en güzel bir biçimde okumakla ilgili kurallar bütününe denir. Tecvit başlı başına bir ilim haline gelmiştir. Bu ilmin amacı, Kur'an'ın en güzel şekilde okunmasını sağlamaktır.

    Miras: 1- Birine, ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet. 2- Bir neslin kendinden sonra gelen nesle bıraktığı şey.

    Sahabi: Sahabi, sözlükte arkadaş, dost demektir. Peygamber Efendimiz zamanında yaşamış, Müslüman olarak Peygamber Efendimizi görmüş ve yine Müslüman olarak ölmüş kişiye denir. Eğer bu kişinin gözü görmüyorsa, Peygamber Efendimizin sohbetini duyması da onun sahabi olması için yeterlidir. Peygamber Efendimizi gören çocuklar da sahabedendir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü