Eğitim Sitesi

ATM Nedir? ATM Hakkında Kısaca Bilgi

ATM Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak ATM:

Kart hamillerinin banka ve kredi kartları ile 7 gün 24 saat bankacılık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayan elektronik cihazlar, yaygın olarak bankamatik olarak adlandırılır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak ATM:

Frame Relay Servisi'nin daha yüksek hızlara (45 Mbps) çıkmasını sağlayacak ATM teknolojisi üzerinden verilmesini kapsamaktadır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Varlığa Dayalı Menkul Kıymet: Kuruluşların kendi ticari işlemlerinden doğmuş alacakları karşılığında ihraç edebilecekleri kıymetli evraktır. Tüketici kredileri, konut kredileri, ihracat işlemlerinden doğan alacaklar söz konusu işleme konu olabilecek alacak türlerindendir. Bankalar varlığa dayalı menkul kıymet satarak alacaklarını daha önceden paraya çevirebilmektedir. (Asset Backed Security)

    Kâr: Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda dönem içi gelirlerinin, dönem içi giderlerini aşması sonucunda doğan olumlu fark. Kısaca toplam hasılattan toplam maliyetin düşmesi ile elde edilen değerdir.

    Piyasa Yapıcı: Piyasanın dürüst, düzenli ve etkin çalışmasını sağlamak ve görevli olduğu sermaye piyasası araçlarında likit ve sürekli bir piyasanın oluşmasını sağlamak için kendi nam ve hesabınaçift taraflı kotasyon vermekle yükümlü olan aracı kuruluştur.

    Dealer: Finansal piyasalarda kendi ya da başkası adına alım satım yapan kişi ve kurumlara verilen isimdir. (Dealer)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü