Eğitim Sitesi

AOBP(Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) Nedir? AOBP(Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) Hakkında Kısaca Bilgi

AOBP(Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak AOBP(Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı):

1- Öğrencinin hesaplanan OBP'sinin aynı okuldan o yıl mezun olmuş öğrencilerin üniversite sınavlarında elde etmiş oldukları sonuçların ortalamasına göre ağırlıklandırılmış şeklidir. Okulun üniversite sınavlarındaki başarı ortalaması yükseldikçe öğrencinin AOBP'side doğru orantılı olarak yükselecektir.

2- Tercih yaparken, kendi alanınızda ya da alan dışında yaptığınız tercihe, mezun olduğunuz okul türüne (normal öğretim, mesleki ve teknik, Anadolu öğretmen vs.) bağlı olarak OBP puanınızın ÖSYM klavuzunda belirtilen katsayılarla çarpılmasıyla hesaplanır ve sınavdan aldığınız ham puanınızın üzerine eklenerek, yerleştirme puanınız hesaplanmış olur. Yerleştirme işleminiz bu puanınıza göre gerçekleştirilir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yardımcı Doçent: Doktora çalışmalarını başarıyla tamamlamış, tıpta uzmanlık veya belli sanat dallarında yeterlik belge ve yetkisini kazanmış ilk kademedeki, doçentten bir önceki akademik unvana sahip kişidir.

    Yandal: Yandal eğitim, üniversitenin bir lisans programına kayıtlı olan bir öğrencinin, bilgisini artırmak amacıyla ikinci bir lisans programından ders almasıdır.

    Öğrenci Kulübü: Herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak vb. gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluştur.

    Fakülte: 1- Bir üniversitenin, öğrenim alanı veya uzmanlık konusu bakımından ayrılmış kollarından her birine fakülte denir. 2- Bu üniversiteye bağlı olarak yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumudur. Örnek: Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü