Eğitim Sitesi

AC adaptör Nedir? AC adaptör Hakkında Kısaca Bilgi

AC adaptör Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak AC adaptör:

Kameraların elektrik bağlantı yuvaları vardır ki buraya bağlanacak bir elektrik adaptörünü ifade eder. Bunun ile kamerayı pilsiz yani elektrik ile çalıştırmak mümkündür. Özellikle iç çekimlerde işe yarayan elektrik adaptörleri kamera paketlerinden genelde çıkmayabilir, zira opsiyonel ürünlerdendir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Açıklık açısı: Bir mercek yüzeyinin etkin çapının odak uzaklığına oranı.

    Slow Sync: Bazı kamera modellerinde yer alan bir dahili flaş modudur. Çekim hızı normalden daha yavaş olarak hareket ederek, tam kapanma sürecinde flaşın patlaması anlamına gelir. Özellikle gece, bir bina önündeki insanları ve binayı çekmek istediğinizde bu flaş ayarı ile iyi netice alırsınız.

    F-Durağı: Bir f-durağı filme ulaşan ışığın değerini iki misli değiştirmek demektir. Diyafram açıklığını 2'den 2.8'e değiştirme, filme ulaşan ışığı ilkinden 1/4 oranında indirmek anlamına gelmektedir. Buna kıyasla diyafram açıklığını 2'den 1.4 'e değiştirme filme ulaşan ışık miktarını iki katına çıkarmaktır.

    TTL (Objektiften Işık Ölçümü): Through the Lens'in baş harflerinden oluşan bu kısaltma, genellikle objektifin içerisinden geçerek filmi pozlayan ışığın efektif miktarını ölçen, fotoğraf makinesinin pozometresini ifade etmektedir. Bu sistem, özellikle filtre, konvertör veya uzatma tüpü gibi ışık iletimini azaltan aksesuarların kullanılması halinde çok faydalıdır. Kısaca kendi bünyesinde ışık ölçümü yapan fotoğraf makinesi özelliği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü