Eğitim Sitesi

AC Nedir? AC Hakkında Kısaca Bilgi

AC Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak AC:

1- Klima anlamına gelen bir araç kiralama kısaltma ifadesi. Klima, sıcak bölgelerde iş yapan bir şirketin sunduğu bir seçenektir; araç camlarının kent içinde kapalı tutulabilmesi gibi yararı vardır ki özellikle dünyanın bazı bölgelerinde güvenlik açısından önemlidir.

2- Alternatif Akım. Voltajda sıfır noktasından belirli bir zirve değere, sonra da ters istikamette zirve değere ulaşan ve bunu bir saniye içinde birçok defa yapan elektrik akımı. İngiltere'de bu değişim frekansı (sıklığı) saniyede 50 defadır. ABD'de ise 60'tır. Seyahat edenlerin, cihazlarının farklı frekanslara uyumlu olması konusunda dikkatli olmaları gerekir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kahvaltı: Meyve suyu, süt, sütlü kahve, kahve, çay veya kakao, ufak ekmek veya tost, tere yağ, reçel veya bal, peynir, zeytin, isteğe göre yumurtadan oluşan sabah ya da iki öğün arası verilen hafif yemek.

    Tur Simsarı, Tur Broker: Tur operatörlerinin satmayı başaramadığı paket turları daha ucuza satan kuruluş.

    SIMO Şeması: Simo kelimesi İngilizcedeki "simultaneous movement cycles (simultane hareket devresi)" tanımının baş harflerinden oluşmuştur. Ellerin ayakların, başın veya vücudun başka unsurlarının hareketlerinin kayda alınmasıdır. Genellikle sağ ve sol elin hareketlerini göstermek için çizilir. SİMO şemasının en önemli fonksiyonu etkin olmayan hareket modellerinin, boş zamanın, ziyan edilen hareketin saptanmasına yardımcı olmasıdır. Turizm sektöründe, özellikle iş akım planlamasında kullanılan bir tekniktir.

    Low Season: Sezon dışı, ölü sezon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü