Eğitim Sitesi

4K Çözünürlük Nedir? 4K Çözünürlük Hakkında Kısaca Bilgi

4K Çözünürlük Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 4K Çözünürlük:

Full HD çözünürlüğü 4′e katlayacak olan yüksek çözünürlük oranıdır. 4K TV’lerden faydalanabilmemiz için tabi ki 4K içeriğinin yaygınlaşması (ve tabi ki fiyatlarının da kabul edilebilir seviyeye düşmesi) gerekecek. Ultra High Definition olarak adlandırılan bu çözünürlük 2016 x 3840 piksellik yoğunluğu ifade eder. Ultra High Definition çözünürlük sonrasında 8k lık oranlara da geçecektir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Konum Tabanlı Servisler: Cep telefonu kullanıcılarının "neredeyim?" , "yakınımda neler var?" ve "oraya nasıl ulaşırım?" sorularına, coğrafi konum bilgisini kullanıp en uygun cevaplar sunan servislerdir. (Örn: En yakın hastane, haritada göster gibi)

    Ekran Boyutu Sınıfı: HDTV'ler ve bilgisayar monitörleri için ekran boyutu, iç köşelerden diyagonal olarak ölçülür. Ölçüm kasayı içermez.

    Hoparlörlü Telefon: Bir mikrofon ve hoparlör, araba kullanırken veya başka işlerle uğraşırken elleriniz serbest sohbet etmenizi sağlayan harika özelliklerdir.

    Buzdolabı/Dondurucu Kombinasyonu: İki kapılı bir konfigürasyonda, en çok kullanılan yiyeceklere kolay erişim için buzdolabı bölümü göz seviyesine yerleştirilmiştir. Dondurucu bölümü, kişinin tercihine göre iki tipte (açılır kapak veya çekmeceli) bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü