Eğitim Sitesi

1G Nedir? 1G Hakkında Kısaca Bilgi

1G Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 1G:

Birinci Kuşak analog mobil telefon kuşağının kısaltması. Kökeni 19. yy.'a kadar giden ilk kuşak sistemlerden bazıları halen ABD'de kullanımda.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Dijital Çoklu Sensörler: Bazı yan yana buzdolapları, dolabın tamamında sabit bir sıcaklık sağlamak üzere dahili sıcaklıktaki küçük değişiklikleri bile algılayabilen ve kontrolleri otomatik olarak ayarlayan birkaç sensöre sahiptir.

    4K Çözünürlük: Full HD çözünürlüğü 4′e katlayacak olan yüksek çözünürlük oranıdır. 4K TV’lerden faydalanabilmemiz için tabi ki 4K içeriğinin yaygınlaşması (ve tabi ki fiyatlarının da kabul edilebilir seviyeye düşmesi) gerekecek. Ultra High Definition olarak adlandırılan bu çözünürlük 2016 x 3840 piksellik yoğunluğu ifade eder. Ultra High Definition çözünürlük sonrasında 8k lık oranlara da geçecektir.

    Polifonik Melodi: Bir çağrının geldiğini bildiren polifonik melodiler, standart monofonik seslere göre çok daha karmaşık ve eğlenceli melodiler sunarlar.

    Yanma Sorunu (Burn-in, İz): LCD TV’lerde izlenilen TV kanalındaki logo veya uzun süre duran sabit görüntüler, kanal değiştirilse dahi ekranda geçici veya ömür boyu kalıcı gölgelenmeler oluşturur. Ne yazık ki üreticiler TV logolarının yanma (burn-in) sorunlarına dahi garanti vermemektedirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü