Eğitim Sitesi

Neden Başaramıyorum?

Ana Sayfa > Rehberlik Yazıları > Neden Başaramıyorum?

Neden Başaramıyorum?

Neden diye hiç sordun mu kendine? Mesela neden olmuyor? Kim başarılı olmak istemez ki ? Kendimden örnek vereyim 11. sınıf öğrencisiyim ve sayısal bölümünü okuyorum . Ayrıca İmam hatibe gidiyorum. Daha hedefin bile benim gibi yok mu ? Sadece başarılı olmak istiyorsun aynı ben gibi . Peki sen başarılı olmak için neleri feda ediyorsun ? Benim gibi hiçbir şey feda etmeyip sadece başarmayı mı istiyorsun?

 

O zaman çok yanlış yapıyorsun yine aynı ben gibi .

 

Artık bir yerlerden başlamam gerektiğini farkettim. Mesela ben kendimi motivasyon edecek sözleri araştırıp buldum ve ders çalıştığım daha doğrusu ders çalışmaya çalıştığım yere renkli kağıtlar halinde yazdım size birkaç tanesini yazıyorum .

 

'' VAZGEÇTİĞİNDE NEDEN BAŞLADIĞINI HATIRLA ! ''

 

''BAŞARMAK İÇİN MÜKEMMEL OLMAK ZORUNDA DEĞİLSİN FAKAT MÜKEMMEL OLMAK İÇİN BAŞARMAK ZORUNDASIN ! ''

 

''ÇOK İŞTE ÇIRAK OLACAĞINA BİR İŞTE USTA OL ! ''

 

İşte bunlar sadece birkaç tanesi . Kendinize bir defter alın yada almanıza bile gerek yok sadece kullanılmamış olsun yeter not defteri de olur . Ben not defterini tercih ettim .

 

İlk sayfasının sağ üst köşesine tarihi yazın . Kağıdın ortasına ise büyük harflerle '' HATA DEFTERİ '' yazın . Onun altına ise '' artık hatalara yer yok '' yazın bi özgüven gelecek . Eğer böyle olduysa doğru yoldasınız .

 

İçini doldurmak artık size kalmış . Ben yine herzaman ki gibi birkaç sayfa arkasına motive edecek sözler yazdım . İnternetten dinlediğim veya ygs - lys için dinleyeceğim hocaların isimlerini yazdım . Ve benzeri şeyler . :)

 

Bu arada en çok çalışma isteğininin olmadığı anda kalk ve masaya otur . En kolayına geleni çalış . Sonuçta kimse sana oturur oturmaz hadi trigonometri çöz demiyor .

 

Bu arada ygs - lys için yazın başlayacağım daha doğrusu mayıs ayının sonlarında felan bunun için kendime dinleyeceğim hocaların , sitelerin isimlerini yazdım ve alacağım birkaç kitap bunları da size söyleyeyim . Öncelikle şunu unutmayın bende sizin gibi bir öğrenciyim ben yazdım diye almak , dinlemek , yazmak zorunda değilsiniz ben sadece sizlere yapacaklarımı , dineleyeceğim hocaları , alacağım kitapları yazmak istedim .

 

Öncelikle İNTERNET sitelerİ VE YOUTUBEDEN DİNLEYECEĞİM HOCALAR ;

 

KİMYA ÖZEL

BİYOLOJİ ÖZEL

FARKLI DERS

YOUTUBE DE EDEBİYATLA İLGİLİ '' FULYA HOCA ''

'' DE FİZİKLE İLGİLİ '' MUSTAFA TEKİNAY ''

'' '' '' '' '' MEHMET AYBER''

'' '' MATEMATİKLE İLGİLİ ''OĞUZHAN DEĞİRMENCİ''

SENİN BİYOLOJİN

DERS NETTE

YOUTUBE DE FİZİK İLE İLGİLİ '' AHMET NURİ AKAY

AYRICA YİNE YOUTUBE DE BİR ARKADAŞ VAR SÜREKLİ ONU TAKİP EDİYORUM KENDİSİ TIP ÖĞRENCİSİ YOUTUBE'YE ''ENES EMER ''YAZARSANIZ ÇIKAR ONUN DA VİDEOLARINA BİR GÖZ ATARSANIZ SİZİN İÇİN İYİ OLUR .

 

Aslında yarın iki tane sınavım var kimya ve felsefe . Kimyada maalesef hiçbir şey bilmiyorum . :(

 

Tabi kii ders çalışıcam :D

 

Ders çalışmak için girdim aklıma birkaç soru geldi baktım bu sayfadaydı okudum aşağıya kadar indim aşağı da sende bir yazı yaz şeklinde birşey vardı. Aklımda hadi gireyim de bir yazı yazayım da çıkayım diye bir düşünce yoktu . Tıkladım haydi bismillah dedim ve şuan burdayım .

 

Sizi çok sıkmak istemiyorum . Haa bu arada ilk kez böyle bir yazı yazdım inşallah beğenirsiniz .

 

Unutma ki '' İNANIRSAN , BAŞARIRSIN ! ''

add

tag rehberlik yazıları

Neden Başaramıyorum? Hakkında Yorum Yazın...

  

Neden Başaramıyorum? Hakkında Yorumlar

Zeynep SÖNMEZ Teşekkürler. Çok yardımcı oldun. Ben bu sene LGS sınavına gireceğim. Sana da başarılar. 2020-03-04

Fatma Merhaba bende 11.sinifim gercekten kendime inancim yok, basaracagimi zerre kadar dusunmuyorum, tek yapmak istedigim bu hayttan kopup gitmek.keske diyorum bazen, keske doktor olabilme hayalimi gerceklestirebilseydim.Keske anneme hayalindeki pastaneyi acabilseydim, ama artik inanmiyorum, hayat gercekten cok zor ve bizi de endisiyle surukluyor surukleyebildigi yere kadar, neden yazdim bilmiyorum.uzun zamandir icimde birikmisti sagol yazin icin 2017-12-15

İBA Teşekkürler bana yardımcı olacagini düsünüyorum (ortaokuldayım) 2016-10-31

Yazılan son 3 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 3 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Rehberlik Yazıları

Neden Başaramıyorum?