Eğitim Sitesi

Çocuğunuza Daha İyi Yazması İçin Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Ana Sayfa > Rehberlik Yazıları > Çocuğunuza Daha İyi Yazması İçin Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Çocuğunuza Daha İyi Yazması İçin Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Çocuğunuza Daha İyi Yazması İçin Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

* İyi olsun olmasın çocuğunuzun tüm yazma uğraşlarını yüreklendirin. Bırakın doğruluğuyla öğretmenleri ilgilensin. Onun yazma hakkında pozitif tutum geliştirmesi üzerinde odaklanın.

 

* Ona kendisinin yakınlarına nasıl " Doğum Günü" ya da " Geçmiş Olsun" kartları yapabileceğini gösterin. Olağan yatma zamanı rutini olarak günün sonunda, günlüğüne bir şeyler yazması için onu yönlendirin. " Yapılacak İşler " veya "Hedeflerim" listesi yapmasını ve bunu her gün yenilemesini sağlayın.

 

* Çocuğunuz ne zaman bir şey yazsa gerekli dikkatinizi verin. Yazdığını buzdolabına yapıştırın ve çabalarını övün : " Yazmayı öğrendiğin için seninle gurur duyuyorum !"

 

* Günün herhangi bir vaktinde bir şeyler yazmanız gerektiğinde çocuğunuzun dikkatini çekin. Örneğin: Birilerine cevap yazarken, e-mail yollarken, alışveriş listesi yaparken, v.s.

 

* Çocuğunuzla birlikte bir gazete editörüne mektup yazın. Bir olay ya da makale hakkında ki fikirlerinizi belirtin. Bu çocuğunuza yazmanın düşünceleri bildirmenin bir yolu olduğunu gösterecektir.

 

* Çocuğunuzla birlikte onun ağzından, mektup almaktan hoşlanabilecek bir yakınınıza mektup yazın ve o kişiden çocuğunuza mektupla cevap vermesini rica edin.

 

add

tag çocuk gelişimi yazma becerileri çocuğunuza yardım ebeveynlere öneriler

Çocuğunuza Daha İyi Yazması İçin Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz? Hakkında Yorum Yazın...

  

Çocuğunuza Daha İyi Yazması İçin Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz? Hakkında Yorumlar

badegul dılsız cocugum bırıncı sınıf okuyo ama dıkte yaparken eksık yapıyo 2015-12-07

dilek fikirleriniz çok iyi ve olumlu bir etki bıraktı...çocugum 2. sınıfa pekiyle geçti ve şuan okuma yazma becerisi birinci sınıftakinden kötü ve okuldan nefret eder hale geldi ne yapmam gerekir.... 2013-09-24

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Rehberlik Yazıları

Çocuğunuza Daha İyi Yazması İçin Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?