Eğitim Sitesi

Oduncu Ve Bülbül Masalı

Ana Sayfa > Çocuk Masalları > Oduncu Ve Bülbül Masalı

Oduncu Ve Bülbül Masalı

Oduncu Ve Bülbül Masalı

Bir zamanlar yoksul bir oduncu vardı. Ormandaki bir kulübede yaşıyordu. Odun keserek yaşamını kazanıyordu. Bir gün kulübesinde yangın çıktı. Bu yangın tüm ormanı kül etti.

 

Oduncu eşeğine binip yola koyuldu. Ağaçların arasında yürürken birinin kendisine seslendiğini duydu. Başını kaldırınca konuşanın bir bülbül olduğunu gördü. Bülbül ona “Senin durumuna çok üzüldüm. Şimdi büyü yapacağım. Eşeğin çok güzel şarkı söylemeye başlayacak. Sen de onunla gösteriler yap. Çok para kazanacaksın.” Dedi.

 

Gerçekten de eşek birbirinden güzel şarkılar söylemeye başladı. Oduncu o kent senin bu kasaba benim dolaştı. Eşeğine şarkı söyletiyordu. Herkes onları izlemek için birbirleriyle yarışıyordu. Oduncu ve şarkı söyleyen eşeği tüm ülkede ünlenmişlerdi.

 

Bir gün yine oduncu bir gösteriye yetişmek için koşturuyordu. Bülbülün yardım isteyen sesini duydu. Bir kedi bülbülü yakalamıştı. Onu yemek üzereydi. Oduncu şöyle bir durakladı. Gösteriye gitmeyip onca parayı kaçırmayı göze alamadı. Arkasına bakmadan uzaklaştı oradan.

 

Gösteri başladı. Ama büyü bozulmuştu. Eşeği her zamanki gibi güzel şarkılar söylemedi. Yalnızca bir eşeğin çıkarabileceği sesleri çıkardı. Oduncu kendisini suçlayan izleyicilerin elinden canını zor kurtardı.

add

tag Oduncu ve Bülbül masal oku masal sitesi ormancı oduncu masal kitabı masalcı

Oduncu Ve Bülbül Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Oduncu Ve Bülbül Masalı Hakkında Yorumlar

hataylı çocuk çooooook güzel aynısı benim testlerimde çıktı.ama haklılar çok kısa... 2020-11-23

Şevval Nisa ÇEVİKER Hikaye çok güzel aç gözlü olmamak tan bahsediyor. Ben çok beğendim 2019-02-03

Asya AKTÜRK Yorumum sana yardım eden olursa ve onunda yardıma ihtiyacı varsa durma aç gözlülük yapma yardım et beğendim☺ 2017-06-25

v çokkısa 2016-10-29

melek harika 2016-03-28

özgürr süper bir hikaye 2016-02-02

Ela naz ama çok kısa bu hikaye 2016-01-20

Yazılan son 7 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 7 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Çocuk Masalları

Oduncu Ve Bülbül Masalı