Eğitim Sitesi

Hayırsız Evlat Masalı

Ana Sayfa > Çocuk Masalları > Hayırsız Evlat Masalı

Hayırsız Evlat Masalı

Hayırsız Evlat Masalı

Bir çiftçi, evinin bahçesindeki ağacın altına oturmuş, sofradaki nefis tavuk kızartmasını yiyormuş. Birden arkasına bakınca, babasının içeri girmekte olduğunu görmüş. "Zaten az" diye düşündüğü tavuğu babasıyla paylaşmak istemediğinden tabağı alıp yanındaki otların içine koymuş. Sofraya oturan yaşlı adamın önüne ise bir parça ekmekle bir bardak su koymuş. İçinden, babasının bir an önce kalkıp gitmesini isteyen adam, onunla konuşmak yerine sağa sola bakıyor, sorularını ise geçiştiriyormuş.

 

Yaşlı adam, oğlunun yanında fazlalık olduğunu hissedip kalkmış. Oğlu ise, babası gidince otların arasına koyduğu tabağı aceleyle alıp masasına koymuş. Elini uzatınca ne görsün, kızarmış tavuk yerine, kocaman bir kurbağa kendisine doğru bakmıyor mu? Çiftçi şaşkınlığını atamadan kurbağanın sesiyle yeniden irkilmiş:

- Bana bak hayırsız evlat! Sen öz babandan bir tavuğu esirgedin. Oysa o, seni büyütüp bugünlere getirene kadar yemedi yedirdi, giymedi giydirdi. Bencilliğinin cezası olarak Allah beni sana gönderdi, bundan sonra bana her gün tavuk yedireceksin.

 

Kurbağa bu sözleri söyledikten sonra sıçrayıp çiftçinin alnına yapışmış. Hiç kimse onu oradan indirememiş. Kendisine doğru uzatılan bir el görünce, adamın yüzünü ısırıp tırmalıyormuş. Günde üç öğün de tavuk istiyormuş. Çiftçinin hanımı işini gücünü bırakmış, bütün vaktini tavuk pişirmekle geçiriyormuş. Bir süre sonra her şeylerini satmaya başlamışlar. Çünkü kurbağaya tavuk yetiştiremiyorlarmış. Çiftçi gittikçe fakirleşmeye başlayınca dayanamayıp babasına gitmiş. Ellerine sarılıp özür diledikten sonra şöyle yalvarmış; "Sevgili babacığım. Ben ettim, sen etme, affet!" Sessizce oğlunu dinleyen yaşlı adam, onun aklının başına geldiğini görünce şu nasihati vermiş; "Sevgili yavrum! Bana ne yaparsan yap, sana kötülük gelmesini istemem. Dilerim kurbağa seni serbest bırakır." Yaşlı adamın bu sözlerinden sonra kurbağa çiftçinin yakasını bırakıp gitmiş. Çiftçi ise, bir daha babasına hürmette kusur etmemiş.

add

tag Hayırsız Evlat masal oku çocuk masalları eğitici masallar ders verici masallar yeni msallar

Hayırsız Evlat Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Hayırsız Evlat Masalı Hakkında Yorumlar

Blinkarmy Muhteşem bence harikaaaaaa 2020-06-06

çakıl taşı Evet annelerimiz ve babalarımız kendileri yemediler yedirdiler içmediler içirdiler giymediler giydirdiler 2018-12-16

mukaddes 02 kahta bayıldım 2018-09-13

ceylin mükemmel 2018-09-01

Asya Nur AYADENK güzel 2018-03-20

REYYAN ORS COK GUZEL HIC DURMADAN,HIC SUSMADAN OKUDUM 2018-03-12

Yazılan son 6 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 6 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Çocuk Masalları

Hayırsız Evlat Masalı