Eğitim Sitesi

Çimendeki Prenses Masalı

Ana Sayfa > Çocuk Masalları > Çimendeki Prenses Masalı

Çimendeki Prenses Masalı

ÇİMENDEKİ PRENSES

 

Uzak ülkelerden birinde kralın on iki oğlu varmış. Kral evlatlarını çok sever, onların kendi gibi mutlu olmasını istermiş.

Çocukları büyüyünce, kral her birine birer at vermiş ve onları kendilerine eş aramak için dünyanın dört bucağına göndermiş.

Ama kral prenslerin sıradan kızlarla evlenmelerine karşıymış.

O, oğullarının becerikli kızları kendilerine eş olarak seçmelerini dilermiş.

Evleneceğiniz kız, bir gün içinde kendi dokuduğu kumaştan sizin için gömlek dikebilmeli. Böylesini bulabilirseniz getirin. Yoksa başka kızı sarayımda gelin olarak kabul etmem demiş.

Kardeşler yola çıkmışlar. En küçük kardeş en çelimsizleriymiş. Onunla alay etmişler ve;

Sen zaten kendine bakamıyorsun, öyle dünya beceriklisi bir kızı nereden bulacaksın? Git başımızdan ve ne halin varsa gör diyerek kovalamışlar.

 

Küçük kardeş onlara yalvarmış. Terk etmemeleri için diller dökmüş. Ama onu kimse dinlememiş. Sonunda çaresiz geri dönmüş. Saraya da gidememiş. Ormanları, çayırları dolaşarak ne yapacağını düşünmeye başlamış. Bir ara bir vadiye ulaşmış. Atından inip biraz dinlenmek istemiş. Birden ayaklarının dibinde bir şeylerin kımıldadığını hissetmiş. Eğilip bakmış ki ne görsün: Minicik bir kız, ufacık bir koltukta oturuyor. Arkasındaki kutu kadar bir yükseltinin de sanki pencereleri ve kapısı varmış. Oğlan gözlerine inanamamış. Kız bir de su şırıltısı gibi bir sesle ona seslenince daha da şaşırmış:

Niye böyle kederlisin güzel çocuk demiş kız.

 

Kralın en küçük oğlu başına gelenleri birbir anlatmış. Minik kız dikkatle dinlemiş sonra da :

Üzülme demiş, Her şeyin bir çaresi bulunur. Eğer beni sözlün olarak kabul edersen, sana şimdi hemen bir gömlek dokur ve dikerim. Hem de öyle güzel dikerim ki, titiz baban tek bir hata bile bulamaz!

 

Delikanlı çok sevinmiş: Elbette, kabul etmez olur muyum! demiş.

 

Küçük kız ellerini çırpmış. Arkasındaki minicik kulübeden kendinden de küçük üç hizmetçi çıkmış. Ellerindeki çıkrıkları, dokuma tezgahını, dikiş makinesini çimenlerin üzerine koymuşlar. Minik kız ise çalışmaya başlamış, ama ne çalışma! Küçük prens kızın hızla çalışan ellerini gözleriyle takip etmekte güçlük çekiyormuş. Göz açıp kapayınca kadar gömlek hazır olmuş. Oğlan gömleği katlayıp cebine koymuş. Bir yandan da, bu fındık faresinin kuyruğundan da küçük olan gömleği babasına nasıl vereceğini düşünüyor, biraz utanıyormuş. 

Ama sonuçta babasına gömleği vermiş. Gerçekten de babası gömleği çok beğenmiş ve oğlunun o kızla evlenmesine razı olmuş.

Kralın oğlu heyecanla çayıra koşmuş. Minik kızı atına alıp saraya götürmek istemiş. Ama kız kendi arabasıyla yolculuk etmek istiyormuş. Arabası da, önüne dört beyaz fare koşulmuş küçük bir gümüş kaşıkmış. Delikanlı, atının ayağı minik kızın arabasına değecek diye çok korkuyormuş. Gerçekten de korktuğu başına gelmiş. Hem de tam köprüden geçerken. Dar köprüde atın ayağı gümüş kaşığa çarptığı gibi, minik kızla beraber suya itivermiş. Kralın oğlu çok üzülmüş. Fakat birden sular kabarmış, köpüklerin arasından sarı saçlı, dünya güzeli bir kız çıkmış. Yüzü minik kızın yüzüymüş.

Sevgili prensim demiş, büyüyü bozdun, beni kurtardın. Bir ömür boyu mutlu olacağız. Sonra ikisi birden, prensesin muhteşem arabasına binerek saraya gitmişler.

 

Norveç Masalı
 

add

tag Çimendeki Prenses masal oku çocuk masalları masal sitesi kısa masallar masal kitabı Norveç Masalları

Çimendeki Prenses Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Çimendeki Prenses Masalı Hakkında Yorumlar

zümra çooook beğendim 2020-04-06

serap cok güzel 2020-02-22

Serap Doğan Masal çok güzel ama devamı da olsun lütfen sanki yarım kalmış çok begendim 2018-09-09

Yazılan son 3 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 3 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Çocuk Masalları

Çimendeki Prenses Masalı