Eğitim Sitesi

Çocuklara nasıl sebze yedirirsiniz?

Çocuklara nasıl sebze yedirirsiniz?

Çocuklara nasıl sebze yedirirsiniz? Çocukların çoğu sebze ve meyve yemekten hoşlanmazlar. Bu nedenle yemek saatinde sebze yedirme savaşları yaşanır. Peki bunun kolay bir yolu var desek ne dersiniz?

Çocuklarınıza daha fazla sebze yedirme işini savaşa dönüştürmemenizi ve masada tehditkar bir ortam oluşturmamanızı söyleyen beslenme uzmanları, çocuklarınızın sebzeyi sevmeleri ve daha fazla sebze yemeleri için sebzelerin sunmanın şaşırtıcı yollarını sizlere açıklıyor.

Çocukları mutfağa alıştırın: Pişireceğiniz sebzeleri almak için çocuklarınızı pazara, manava ya da markete götürün. Eve geldikten sonra da sebzeleri beraber yıkayın, soyun ve doğrayın. Nasıl pişirileceğini ve sebzeleri nasıl lezzetlendirileceğini onlara anlatın. Sebzeleri koklamalarına ve onlara dokunmalarına izin verin. Bu şekilde çocuğunuz kendi hazırladığı sebzeleri yemek isteyecektir.

Sebzeleri sevdiği yiyeceklerle birlikte sunun: Çocuğunuz sade fast food tarzı yiyecek seviyorsa, buna bir çeşit sebze eklemeyi deneyebilirsiniz. Örneğin bazı çocuklar karışık pizzalardan hoşlanmaz, bazıları ise yeni şeyler denemeyi severler. Kendinize özel günler oluşturun ve o gecelerde bir kase sebze hazırlayın. Ailece bu sebzeleri çatal, bıçak kullanmadan elinizle yiyin. Çocuklarınız hem eğlenecek, hem de yeni tatlar deneyecektir.

Sebzeleri komik hale getirin: Küçük çocuklarınız için sebzeleri keserek yüzler yapabilirsiniz. Brokoliyi ağaç ya da karnı baharı da beyin olarak sunabilirsiniz. Böylece sebzeleri daha az korkutucu hale getirirsiniz. Sebzeleri minik boyutlu olarak sunarsanız çocuklarınızın hoşuna gidecektir.

Bildiği yiyeceklerin yanında yeni sebzeyi de sunun: Sevdiği yiyeceklerin yanında bir tabağı da bilmediği ya da sevmediği yemeklerle doldurun. Tek seferde bir tane sebze ekleyin. Çocuğunuzu yeni gıdaları denemesi konusunda cesaretlendirin.

Denemekten vazgeçmeyin: Çocuğunuz yemesi için brokoli ya da ıspanağı denediniz, ancak henüz yemediyse vazgeçmeyin. Çocukların tat alma duyusu büyüdükçe değişiyor. Yeni bir sebzeyi daha önce düzinelerce kez deneyip beğenmeyen çocuklar bir gün aniden o sebzeyi sevebilir.

Sebzeleri abur cubura dönüştürün: Yer elmasını, havuçları püre yapın, bunları sade yoğurtla ve az miktarda portakal suyuyla karıştırın ve dondurma gibi dondurun. Ya da avokadoyla yoğurdu karıştırın, muz ve çilek ilave ettikten sonra püre haline getirin.

Arkadaş baskısının avantajından yararlanın: Çocuğunuzun yemek ayrımı yapmayan bir arkadaşı var mı? Eğer varsa onu evinize davet edin ve sebze yemeği ikram edin. Arkadaş baskısı işe yarayabilir ve sizin çocuğunuz da yeni yiyecekleri denemeye başlayabilir.

Sebzeleri kavurun: Bazen çocuklar sebzeleri tatları çok sert ya da lapa olduğu için sevmeyebiliyor. Sebzelere lezzet katmak için onları kavurmayı deneyin. Kavurmak patates kızartmasında olduğu gibi sebzelerin içini yumuşatır ve dışının çıtır çıtır olmasını sağlar. Ayrıca sebzelerin doğal tatlılığı ortaya çıkar.

Her yerde sebze: Çocuğunuz acıktığında sebzeler onun ulaşabileceği yerde olursa öncelikle onları yiyecektir. Havuç, brokoli veya yer elmasını doğrayın. Siz akşam yemeğini hazırlarken atıştırmalık bir şeyler istediklerinde kestiğiniz sebzeleri verin.

Kendiniz örnek olun: Önce kendiniz sebze yemelisiniz, böylece çocuklarınız da sizi izleyecek, örnek alıp onlar da yemeye başlayacaktır. Siz sebze sevmiyorsanız, bu durumda babaanne, anneanne gibi aile büyükleri çocukları sebze yemeye yönlendirebilir. Çünkü çocuklar anne ve babalarından çok diğer insanları dinlerler.
(Zaman)

tag Çocuklara nasıl sebze yedirirsiniz çoçuk sebze meyve

tarihli haber

  

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Son Eklenen Faydalı Sosyal Haberler

Hırsızlık Olaylarına Karşı Önlemler

Hırsızlık Olaylarına Karşı Önlemler

Mağduriyet yaşamamak için kapkaç, yankesicilik, oto hırsızlığı, ev ve işyeri hırsızlığına karşı gerekli önlemlerinizi alın. Konuyla ilgili Emniyet Müdürlükleri sıklıkla hırsızlık ve gasp olaylarına karşı vatandaşları neler yapabilecekleri konusunda aydınlatıyor. Emniyetin uyarılarından derlenen bilgiler. Otomobil Hırsızlığına Karşı Al Devamını Oku

Daha Az Su Tüketimi İçin Yapabilecekleriniz

Daha Az Su Tüketimi İçin Yapabilecekleriniz

Temiz suya erişimin zorlaştığı günümüzde, evlerinizde ya da işyerlerinizde kullandığınız suyun kullanımı her geçen gün daha da önem kazanıyor. Günlük hayatta su tüketiminizi nasıl azaltabilirsiniz sorunuza önemli ölçüde cevap oluşturacak maddeler hâlindeki su kullanım rehberinin katkı sağlamasını dileriz. 1. Gereksizse musluğu kapatın. Devamını Oku

Yıldırım Çarpmasından Korunma Yolları

Yıldırım Çarpmasından Korunma Yolları

Yağmurlu havalarda yaşanabilecek yıldırım tehlikesinden etkilenmemek için dikkat etmeniz gerekenler. Dünyada saniyede 100, bir günde de yaklaşık 8 milyon civarında yıldırım meydana gelmektedir. Bir yıl içinde bir kişinin yıldırım tarafından çarpılma olasılığı 1/600 000 dir. Diğer meteoroloji kaynaklı doğal afetlerde olduğu gibi, yıldır Devamını Oku

Daha enerjik olmak için yapılacak 10 şey

Daha enerjik olmak için yapılacak 10 şey

Günlük hayatın zorluklarıyla uğraşırken, bazen kendi dünyamıza kapanır, enerjimiz tükenmiş hissederiz. Bu noktada daha enerjik olmak için yapabilecekleriniz: 1. Düzenli olarak egzersiz yapın: Egzersiz, enerji seviyenizi artırır ve endorfin salgılanmasını sağlar. Bahar ve yaz aylarında doğada yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya spor salonun Devamını Oku

Maymun çiçeği virüsü nedir? Belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü nedir? Belirtileri nelerdir?

Maymun Çiçeği Virüsü Nedir? Maymun çiçeği virüsü Orthopoxvirus virüsün neden olduğu viral bir enfeksiyondur. Özellikle Orta ve Batı Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkan ve zamanla diğer ülkelere yayılan virüs, farklı bölgelerden farklı insanlar üzerinde teşhis edilmiştir. Özellikle Covid-19 pandemisinin dünya genelinde yol açtığı yı Devamını Oku

Çocuklara nasıl sebze yedirirsiniz?

Faydalı Sosyal Haberler Ana Sayfa