Eğitim Sitesi

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri Erdoğan, TBMM'de önceki gün açıkladığı hükümet programında, eğitim sisteminin tümüyle gözden geçirileceğini belirterek, sınava hazırlık süreçlerinin azaltılacağını, şekle ve törenselliğe değil, içerik ve işlevselliğe önem verileceğini açıkladı.



Erdoğan, yeni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun başına getirmeye hazırlandığı eğitimci kökenli eski başdanışmanı Nabi Avcı'ya emanet edeceği eğitim reformunun ayrıntılarını programına şöyle yansıttı:



EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ DERİNLEŞECEK

- Toplumsal yapımıza atfettiğimiz önemin bir sonucu olarak, yeni döneme çok daha güçlü bir kurumsal yapı ile başlıyoruz. Eğitimde, fırsat eşitliğini derinleştirecek ve çocuklarımızı geleceğe çok daha donanımlı yetiştirecek bir ortam sunacağız. Sadece teknik olarak değil, hoşgörü kültürü, iletişim becerisi ve ortak iş yapma anlayışı güçlü nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.



KALİTEYİ MERKEZE ALAN BİR DÖNÜŞÜM PROGRAMI

- 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinin içinde olmak için okul öncesi eğitimden başlayarak, zenginliğimiz ve en önemli rekabet üstünlüğümüz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin uluslararası arenada söz sahibi olacak şekilde yetiştirilme zorunluluğu bulunmaktadır. Okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim basamaklarında, milli değerlerimiz ve uluslararası standartlar esas alınarak eğitim sistemimiz tamamen gözden geçirilecek ve kaliteyi merkeze alan bir dönüşüm programı uygulanacaktır.



ŞEKİL VE TÖRENSELLİK DEĞİL, İÇERİK VE İŞLEVSELLİK

- Eğitim sistemimiz; kaliteyi yükselten, okulu öne alıp sınava hazırlık süreçlerini azaltan, şekle ve törenselliğe değil, içerik ve işlevselliğe önem veren, öğrenciyi ve aileleri rahatlatan bir anlayışla yapılandırılacaktır. Bu kapsamda eğitim yönetimi, öğretmen yetiştirme süreçleri, müfredat, eğitim ortam ve araçları dönüşüm sürecini destekleyecek şekilde güçlendirilecektir.



EĞİTİMİN KALİTESİ ARTIRILACAK

- Birçok gelişmiş ülkeye göre daha genç bir yaş ortalamasına sahip öğretmenlerimize ve çocuklarımıza yönelik olarak okullarımızda akıllı derslikler oluşturularak ve diğer tamamlayıcı altyapı ve araçlar geliştirilerek eğitimin kalitesini daha da artıracağız. Çocuklarımıza e-kitap (elektronik kitap) ücretsiz dağıtılacak. Yeni buluşlarla çığır açacak, geleceğe yön verecek üstün yetenekli çocukların tespit edilmesine ve eğitimine daha fazla önem vereceğiz.



YÖK TÜM YÖNLERİYLE REFORME EDİLECEK

- Yüksek öğretim sistemimiz tüm yönleriyle reforme edilecektir. Bu sayede üniversitelerimizin daha da özerk olacağı ve kendi özgün gelişme alanları içerisinde yarışacağı rekabetçi bir ortam oluşturulacaktır. YÖK'ü sadece üniversiteler arasında koordinasyon, akreditasyon sağlayan ve kalite standartlarını belirleyen bir kurum haline dönüştüreceğiz.



TÜTÜN, ALKOL VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

- Tütün, alkol, uyuşturucu ve diğer madde kullanımlarını azaltmak için risk faktörleri ile mücadeleye devam edeceğiz.



- Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel faaliyeti teşvik ederek her 100 yetişkin arasında 32 olan obez oranını 2015'te 30'un altına indireceğiz.



Hürriyet

tag

tarihli haber

  

PAPATYA okulöncesinin zorunlu olmasını istiyoruz 2013-09-29

Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değiştirildi

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değiştirildi

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı "Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik'e göre, daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzeri Devamını Oku

İzinsiz Kurslara 80 Milyon Ceza

İzinsiz Kurslara 80 Milyon Ceza

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen yüzlerce kaçak kurs kapatıldı. Bu yerlere kesilen ceza miktarı, 80 milyon lirayı buldu. Resmî, özel ve gönüllü kuruluşların her türlü eğitim öğretim faaliyetleri, Bakanlığın izni ile açılabiliyor. Yetkili makamlardan kurum açma ruhsatı almadan yürütülen faaliyet Devamını Oku

Yaz Tatilinin Süresi Azalacak

Yaz Tatilinin Süresi Azalacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki eğitim öğretim takviminde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle öğrencilerin okula gidiş süresi yılda 180 günden 200 güne çıkarılacak. Bu değişiklikle, ara tatiller devam ederken yaz tatili kısalmış olacak. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitim süresinin artırıl Devamını Oku

Eğitim öğretim yılı 2. dönemi başladı

Eğitim öğretim yılı 2. dönemi başladı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan öğrenciler iki haftalık ara tatillerine başlamıştı. Evlerinde dinlenerek birinci dönemin yorgu Devamını Oku

Ziller Yarıyıl Tatili İçin Çalacak

Ziller Yarıyıl Tatili İçin Çalacak

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek. 2023-2024 Yarıyıl tatili; 🗓️ 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 🗓️ 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. 2023-2024 İkinci dönemi; 🗓️ 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Devamını Oku

Başbakan Erdoğan'ın eğitimde reform düşünceleri

Eğitim Haberleri Ana Sayfa