Eğitim Sitesi

Öğretmenler muz ve çorap satıyor

Öğretmenler muz ve çorap satıyor

Öğretmenler muz ve çorap satıyor Bursa'da yıllardır kadrolu öğretmen olmak hayaliyle KPSS'ye hazırlanmalarına rağmen atanamayan bazı öğretmenler pazarda muz ve portakal satarken, bazıları da tuhafiyecilik ve anketörlük yapıyor.



Türkiye'nin farklı üniversitelerinden mezun olan sosyal bilgiler, fen bilgisi, elektronik bölümü öğretmenleri, hayallerindeki mesleklerini yapmak yerine farklı alanlarda para kazanmaya çalışıyor.



Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun olan Ümit Varol, üniversiteye öğretmen olma hayaliyle girdiğini söyledi.



4 yıllık lisans eğitiminin ardından 7 yıldır farklı mesleklerle uğraştığını belirten Varol, 4 yıl boyunca ayda yaklaşık 600 TL maaşla ücretli öğretmenlik yaptığını kaydetti.



Üniversiteyi bitirdikten sonra hayata 1-0 yenik başladığını ifade eden Varol, "Öğretmenliği yapacağıma çok seviniyordum. Okulu bitirdikten sonra öğretmen olmak için fakülteye girdim. Mezun olmadan 1 yıl önce KPSS çıktı.



Alanımızın dışında farklı farklı sorularla karşılaştık. Ben meslek lisesi mezunuyum. Matematik hiç görmedim. KPSS'de matematik soruları vardı. Tarih ve coğrafya konusunda eğitim almadım. Yani sınava 1-0 geride başladık. Sonuçta her şeyimiz sınav değildi. İhtiyaçlarımızı gidermek için çalışmak zorundaydık.



Eylül ve Ekim aylarında farklı farklı işler yaptım. Kalan günler sınava hazırlandım. Ama hala umudum var. Diplomalarımızı öğretmen olmak için aldık. Çok çeşitli alanlarda uğraşan arkadaşlarımız var. KPSS'nin kaldırılmasını istiyorum" dedi.



ÖĞRENCİ EĞİTMİYOR, ÇORAP SATIYOR



2001 yılında Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan İlhan Bilgin ise, 5 yıl sınava hazırlandıktan sonra umudunun kalmadığını söyledi. Okulda kadrolu öğretmen olmak yerine tuhafiyecilikle uğraştığını dile getiren Bilgin, "Artık umudum kalmadı. Bu sınav sistemi bizim için gereksiz. Niçin? Beden eğitim mezunuyum. Bizimle bu sistem uzaktan yakında alakası yok. Ben öğretmenlik eğitimi aldım. Kendimizi de idame etmek zorundayız. Bunun sonucunda bunu bana veriyorlar" şeklinde konuştu.



Oğlunun beden öğretmenliği yerine tuhafiyecilik yapmasının kendisini üzdüğünü belirten Fethiye Bilgin, "3 tane oğlum var. Hiçbirisi öğretmen olamadı. Ben çocuğumu bir baba maaşıyla zor şartlarda okuttum. Şimdi burada oturuyoruz. Öğretmen olsa burada durmayacağız. Oğlumu evlendiremiyorum bile. Bu konuda yetkililer gerekli düzenlemeyi yapsın" ifadelerini kullandı.



2002 yılında zor şartlar altında hazırlandığı ÖSS'nin ardından Dicle Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Behçet Aktaş, şu an Kapalı Çarşı'da muz ve portakal satıyor. Öğretmen olmayı çok istediğini ve yeterli puanı alamadığını kaydeden Aktaş, öğrencilerle uğraşmak yerine muz ve portakalla uğraştığını söyledi. Aktaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:



"2008'den bu yana atanamıyorum. Şu anda öğrencilerle ilgilenmek yerine muz ve portakalla ilgileniyorum. Atanamıyoruz. Yapacağım bir şey kalmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hazırlanıyorum ama umutsuzum. Atanmadıkça muz satmaya devam edeceğim.



Zaten zabıtalarla her gün köşe kapmaca oynuyoruz. İnsanları yetiştirmek dururken bunlarla uğraşıyoruz. Öğretmenlik sevdiğim bir meslek. KPSS kaldırılmalı. Çünkü sonuç itibariyle KPSS'yi kazananların ve kazanamayanların sayısı belli. Bütün öğretmenler atanmalı."



Gazi Üniversitesi Elektrik Öğretmenliği'nden 2004 yılında mezun olan İnan Savaş Orhan, kadrolu öğretmen olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Ben bu sene sınavlara hazırlanmaya başladım. Ama maddi durumum iyi değil. Sınava da hazırlanmak zorundayım. Gündüz anketörlük yapıyorum. Bu sene kazanamazsam bir daha hazırlanmayacağım" diye konuştu.



tag

tarihli haber

  

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Son Eklenen Eğitim Haberleri

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değiştirildi

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değiştirildi

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı "Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik'e göre, daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzeri Devamını Oku

İzinsiz Kurslara 80 Milyon Ceza

İzinsiz Kurslara 80 Milyon Ceza

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen yüzlerce kaçak kurs kapatıldı. Bu yerlere kesilen ceza miktarı, 80 milyon lirayı buldu. Resmî, özel ve gönüllü kuruluşların her türlü eğitim öğretim faaliyetleri, Bakanlığın izni ile açılabiliyor. Yetkili makamlardan kurum açma ruhsatı almadan yürütülen faaliyet Devamını Oku

Yaz Tatilinin Süresi Azalacak

Yaz Tatilinin Süresi Azalacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki eğitim öğretim takviminde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle öğrencilerin okula gidiş süresi yılda 180 günden 200 güne çıkarılacak. Bu değişiklikle, ara tatiller devam ederken yaz tatili kısalmış olacak. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitim süresinin artırıl Devamını Oku

Eğitim öğretim yılı 2. dönemi başladı

Eğitim öğretim yılı 2. dönemi başladı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan öğrenciler iki haftalık ara tatillerine başlamıştı. Evlerinde dinlenerek birinci dönemin yorgu Devamını Oku

Ziller Yarıyıl Tatili İçin Çalacak

Ziller Yarıyıl Tatili İçin Çalacak

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek. 2023-2024 Yarıyıl tatili; 🗓️ 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 🗓️ 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. 2023-2024 İkinci dönemi; 🗓️ 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Devamını Oku

Öğretmenler muz ve çorap satıyor

Eğitim Haberleri Ana Sayfa