Eğitim Sitesi

Bütün Dünya Kardeş Olsa

Ana Sayfa > Güzel Yazılar - Makaleler > Bütün Dünya Kardeş Olsa

Bütün Dünya Kardeş Olsa

Bütün Dünya Kardeş Olsa

Ben siyasetin yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum. Herkes kendi tuttuğu partiyi savunuyor. Belki de ülkemiz gruplara bölünüyor. Herkes her konuda ön yargılı oluyor.

 

Ben takım tutmanın da yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum. Hepsi ülkemizin takımı değil mi? Fenerbahçe gitse, Galatasaray gitse ülkemizi temsil etse ne olacak... Yeri gelince Galatasaraylı, yeri gelince Beşiktaşlı olsa herkes...

 

Ben küfrün de kavganın da yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum. Mânâsız şeylerle tartışmak yerine önce sen "dur" de... Önce sen "özür" dile... Ne olacak? İmajın mı sarsılacak? Yıkılsın imajın çevrende sana değer veren kimse olmazsa ne anlamı var paranın da imajın da?..

 

Ben,Dünya'nın ülkelere ayrılmış olmasının da yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum. İsrailli, Arap, Cezayirli, Alman, Ermeni, Amerikan, Türk, Japon birçok iyi kalpli ve masum çocuk var.

 

Onlarda kötü yetişmeden, birbirini sevmeden, geçmişteki kötü anıları öğrenip birbirine kin beslemeden bütün Dünya Kardeş Olsa... Petrol bitmeden, Ozon delinmeden, hayvanların nesli tükenmeden dursa bu kargaşa, Bütün Dünya Kardeş Olsa... Birbirine sahip çıksa, korusa, kollasa, bilinçlense, sevse... Herkes üzerine düşen görevi yapsa, hayallerine sımsıkı tutunup doğayı tanısa... Herkes attığı taş kendine dönmeden, kum saati dolmadan, sular taşmadan dursa... DUR! Önce sen DUR de... Daha zamanın varken git de özür dile. Kardeşim de. Bekle. Önce sen elini uzat. Yukarıdayken neden düşüyorsun, neden düşmeyi bekliyorsun? Anlamıyor musun? Biz neden bile bile yanlış yapıyoruz? Biliyorum, bunlar imkansız şeyler. Ama istiyorum. Eğer herkes istese istemeye gerek kalmayacak. Eğer herkes paylaşsa açlık kıtlık olmayacak. Evet, her insan iyidir, iyidir ama bilinçsizdir. Artık herşey unutulsa, yeni bir adım atılsa.Dünya artık DÜNYA olsa! Bütün Dünya "kardeş" olsa...

 

Nezahat KORKMAZ

(İzinsiz kopyalanması ve çoğaltılması yasaktır)

add

tag Bütün Dünya Kardeş Olsa Nezahat Korkmaz Güzel Yazılar Okunası Yazılar Dostluk Barış Kardeşlik

Bütün Dünya Kardeş Olsa Hakkında Yorum Yazın...

  

Bütün Dünya Kardeş Olsa Hakkında Yorumlar

Darkhealler tht Nezahat hanim musadeniz ile forumumda yayinlayacagim sizin adiniz gececektir 2016-12-29

Nezahat Korkmaz Türk Kadını'nın korktuğu nerede görülmüş?? 2016-12-08

:) Nezhat bey kendinize bu kadar güvenmeyin gün gelir siz de korkarsınız :DDD 2016-12-05

Nehir Şirin Çok Güzel yarın 100 alırım işalah 2016-11-29

Nezahat Korkmaz Teşekkürler 2016-05-16

hande süper yazılmış çok mantıklı ve tarafsız tşk insanı etkiliyor 2016-01-12

Yazılan son 6 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 6 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Güzel Yazılar - Makaleler

Bütün Dünya Kardeş Olsa