Eğitim Sitesi

Tufan ve Papaz Fıkrası

Tufan ve Papaz Fıkrası

kilise

Hıristiyan bir ülkede tufan olmuş. İnsanların hepsi oradan uzaklaşmış. Ülkenin başka tufan olmayan bölgelerine göç etmişler. Sadece kilisedeki papaz kiliseden ayrılmıyormuş. Nedeni ise; Kilise Tanrın'ın evidir. Tanrının kendisini koruyacağını söylüyormuş. Papaz; "Ben insanlara Tanrı yolunu öğretiyorum. Bu nedenle Tanrı beni kurtarır." diyormuş. Yağmurlar yağmış, seller olmuş, her yeri su basmış. Devlet yetkilileri arabayla papazı almaya gelmişler. Papaz "Allah beni kurtarır." demiş ve gitmemiş.

 

Sular iyice yükselmiş. Papaz kilisenin ikinci katına çıkmış. İnsanlar bu defa kurtarmaya botla gelmişler. Papaza:

— Boğulup gideceksin gel kurtaralım seni, dedilerse de papaz inat etmiş gitmemekte. "Allah beni kurtarır." demiş tekrar.

 

Sular yükselmeye devam etmiş. Papaz kilisenin en yüksek yerine çıkmış. Bu defa helikopterle gelmişler papazı kurtarmaya. Papaz bir kere inat etmiş ya; "Tanrı beni kurtarır, ben Tanrıya güveniyorum." demiş, gitmemiş. Sular daha da yükselmiş. Papaz gidecek ve tutunacak yer bulamadığı için sularda boğulmuş gitmiş. Papaz ölünce öteki dünyada Tanrıya yakınmış:

— Ben sana çok güvendim kurtaracaksın diye. Ama bütün ümitlerim boşa çıktı. Benim canımı aldın sular altında, demiş. Tanrı da;

— Ben sana kurtulman için üç şans verdim. Sen aklını kullanamadın, ben ne yapayım... demiş.

add

Fıkrayı Paylaşın: tweet facebook

Fıkralar > Karışık Fıkralar > Tufan ve Papaz Fıkrası

Yeni Eklenen Karışık Fıkralar

Bir Fıkranızı Paylaşın...

Tufan ve Papaz Fıkrası