Eğitim Sitesi

İmdat Yarışı Oyunu

Ana Sayfa > Eğitsel Çocuk Oyunları > İmdat Yarışı Oyunu

İmdat Yarışı Oyunu

Alana uzun ve düz bir çizgi çizilir. Çizginin 8-10 metre karşısında ve çizgiye eşit uzaklıkta, birbirine bitişik iki kale yapılır.

 

Çocuklar iki eşit kümeye ayrılır. Her küme kendine bir ad takar; kendi içinden, sayışarak bir kaptan seçer.

 

Çocukların tümü, çizgiye sağ ayaklarını basarak, koşmaya hazır biçimde ve yan yana dururlar. İki küme arasında bir metre kadar açıklık bırakılır.

 

Her kaptan, kendi kümesinin karşısındaki kale içinde durur.

 

Öğretmenin yada bir çocuğun "başla" komutuyla oyun başlar. Her kaptan koşarak kendi kümesine gider, sıranın başındaki çocuğun elinden tutar; birlikte kaleye doğru koşarlar. Kaleye gelince, kaptan kalede kalır, onunla birlikte gelen çocuk kaptan olur. Yeni kaptan da önceki gibi, geri döner, yine sıranın başındaki bir çocuğun elinden tutar, birlikte koşarak kaleye gelirler. Bu kez yeni gelen çocuk kaptan olur. Oyun, kesintisiz olarak, kümedeki çocukların tümü kaleye getirilinceye kadar böylece sürer.

 

Hangi küme kaleye önce gelirse, o küme oyunu kazanmış olur. Oyun süresince, kümedeki çocuklar kaptanlarına "imdat, imdat" diye bağrışırlar.

 

add

tag İmdat Yarışı eğitsel oyun oyunlar ilköğretim ilk okul ilkokul eğitici en güzel sevilen istenen oyunlar 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf 4.sınıf 5.sınıf ana sınıfı okul öncesi öğretmen sınıf içi bahçe oyunları bedava eğlendirici beden eğitimi gösteri sunuş çoklu zeka

İmdat Yarışı Oyunu Hakkında Yorum Yazın...

  

İmdat Yarışı Oyunu Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen Eğitsel Çocuk Oyunları

İmdat Yarışı Oyunu