Eğitim Sitesi

Almanca Örnek Kendini Tanıtma Yazıları, ders ve çalışma notu

Almanca Örnek Kendini Tanıtma Yazıları

ALMANCA KENDİNİ TANITMA YAZISI KISA PARAGRAF

ALMANCA:

Mein Name ist Esra. Mein Nachname ist Yılmaz. Ich bin 15 Jahre alt. Ich bin Neuntklässler. Ich besuche das Gymnasium für Naturwissenschaften. Ich komme aus der Türkei und lebe in Muğla. Ich lerne Englisch und Deutsch. Ich liebe Sprache lernen. Meine Familie besteht aus 4 Personen. Ich lese gerne Bücher, reise und studiere. Meine besten Freunde sind Cem und Merve.

TÜRKÇE:

Benim adım Esra. Soyadım Yılmaz. Ben 15 yaşındayım. Ben 9. sınıfım. Fen lisesinde okuyorum. Türkiyeliyim ve Muğla'da yaşıyorum. İngilizce ve Almanca öğreniyorum. Yeni bir dil öğrenmeyi severim. Bizim ailemiz 4 kişiden oluşuyor. Kitap okumayı, seyahat etmeyi ve ders çalışmayı severim. En iyi arkadaşlarım Cem ve Merve.

 

ALMANCA KENDİNİ TANITMA YAZISI KISA PARAGRAF 2

ALMANCA:

Merhaba, benim adım Berrak Yılmaz. 19 yaşındayım. Lisans öğrencisiyim. Konyalıyım. En sevdiğim şey seyahat etmek. Şimdiye kadar üç ülkeyi gezdim. İngiltere, Almanya ve Fransa’ya gittim. Hayalim dünyayı gezmek.

TÜRKÇE:

Hallo, mein Name ist Berrak Yılmaz. Ich bin 19 Jahre alt. Ich bin Bachelorstudent. Ich bin aus Konya. Was ich am liebsten mache ist Reisen. Bis jetzt habe ich drei Länder besucht. Ich besuchte England, Deutschland und Frankreich. Mein Traum ist die Weltreise.

 

ALMANCA KENDİNİ TANITMA YAZISI FİZİKSEL ÖZELLİKLER

ALMANCA:

Benim adım Ahmet. Soyadım Aydın. Ben 10 nisanda doğdum. 16 yaşımdayım. Boyum 1.75 metre. Ben 64 kiloyum. Basketbol oynuyorum. Gözlerim yeşil. Zayıf birisiyim. Ailemi tanıtmak istiyorum. Kız kardeşimin adı Aylin. O kısa boylu ve hafif tombul. Sarı saçlara sahip ve ela gözleri var. Annemin adı Melahat. O esmer ve zayıf. O benim sırdaşımdır. Babamın adı Ali. O orta boylu, ince, gri düz saçlı ve ela gözlere sahiptir.

TÜRKÇE:

Ich heiße Ahmet, mein Familienname lautet Aydın. Ich bin am 10. April geboren. Ich bin 16 Jahre alt. Ich bin ein Meter fünfundsiebzig groß. Ich bin 64 kilo schweer. Ich spiele Basketball. Ich habe grün Augen. Ich bin schlank. Ich möchte meine Familie vorstellen. Meine jüngere Schwester heißt Aylin. Sie ist kurz und leicht mollig. Sie hat blonde Haare und haselnussbraune Augen. Meine Mutter heißt Melahat. Sie ist dunkelhäutig und schlank. Sie ist mein Mitwisser. Mein Vater heißt Ali Rıza. Er ist mittelgroß, dünn und hat graue gerade Haare und haselnussbraune Augen.

 

ALMANCA KENDİNİ TANITMA YAZISI UZUN PARAGRAF

ALMANCA:

Ben Melisa. 1999 yılında İstanbul'da doğdum. Annemin adı Hatice ve babamın adı ise Behlül'dür. Annem doktor, babam bir şirkette mühendis. İlkokulu Şeker İlköğretim Okulu’nda okudum. Atatürk Lisesi’nde okudum. Şu an üniversitede okuyorum. Fotoğraf çekmeyi, kitap okumayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum. En sevdiğim yazar Atilla İlhan'dır. En çok sevdiğim yemekler pizza ve hamburgerdir. Hobilerim; bisiklet sürmek, yüzmek, ders çalışmak, alışveriş yapmak, buz pateni yapmak ve kayak yapmaktır. Fobilerim ise böcekler ve hırsızlardır. Benim 2 kaplumbağam var. Birinin adı Benekli, diğerinin adı Şirin. En çok sevdiğim hayvan köpektir. En sevdiğim şarkıcı Hadise’dir. Pop müzik dinlemeyi severim. En yakın arkadaşlarım Selda ve Berrin'dir. Üniversitemi seviyorum. Bir an önce okulumu bitirip hayalimdeki meslek olan avukatlığa adım atmak istiyorum.

TÜRKÇE:

Ich bin Duygu. Ich bin in 1997 in İstanbul geboren. Meine Mutter heißt Hatice und mein Vater Behlül. Meine Mutter ist Ärztin, mein Vater ist Ingenieur in einer Firma. Ich besuchte die Grundschule an der Volksschule Şeker. Ich habe in der Atatürk Gymnasium studiert. Jetzt studiere ich an einer Universität. Ich mag Fotosaufnehmen, Buchlesen und Musikhören am meisten. Mein Lieblingsautor ist Atilla İlhan. Mein Lieblingsessen ist Pizza und Hamburger. Meine Hobbys: Radfahren, Schwimmen, Studieren, Einkaufen, Schlittschuhlaufen und Skilaufen. Meine Phobien sind Insekten und Diebe. Ich habe zwei Schildkröten. Die eine heißt Benekli, die andere Şirin. Mein Lieblingstier ist Hund. Meine Lieblingsvokalistin ist Hadise. Ich höre gerne Popmusik. Meine besten Freunde sind Selda und Berrin. Ich liebe meine Universität. Ich möchte möglichst früh mein Studium abschließen und mein Traumberuf Rechtsanwältin ausüben.

addElifR

tag almanca kendini tanıtma almanca notları almanca yazılar almanca kendini tanıtma yazısı kısa paragraf almanca kendini tanıtma yazısı uzun paragraf almanca kendini tanıtma yazısı fiziksel özellikler ders notu konu özetleri çalışma notları özetler ders anlatım Almanca Örnek Kendini Tanıtma Yazıları

Benzer Almanca Ders Notları

Almanca Örnek Kendini Tanıtma Yazıları Hakkında Yorum Yazın...

  

Almanca Örnek Kendini Tanıtma Yazıları Hakkında Yazılan Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Almanca Örnek Kendini Tanıtma Yazıları Ders Notu