Eğitim Sitesi

Teyemmüm Nedir, ders ve çalışma notu

Teyemmüm Nedir

TEYEMMÜM

Teyemmüm Nedir : 
Niyet ederek, temiz toprak veya toprak cinsinden bir şeye, ellerini vurup yüzünü ve kollarını meshetmeye teyemmün denir. Abdest almak veya gusül yapmak için su bulunmadığı veya su bulunsa bile kullanılması mümkün olmadığı zaman teyemmüm etmek, abdest ve gusül yerine geçer.

 

Teyemmümün Farzları :
Teyemmümün farzları ikidir:
1) Niyet etmek,
2) Elleri temiz bir toprağa veya toprak cinsinden bir şeye iki defa vurup, birinci vuruşta yüzleri, ikincisinde kolları meshetmek.

 

Teyemmüm Nasıl Yapılır :
Kollar dirseklerin yukarısına kadar sıvanır. Ne için teyemmüm edilecekse ona niyet edilir. Parmaklar açık bir halde eller temiz toprağa veya toprak cinsinden bir şeye bir defa vurulur. Eller fazla tozlanmış ise yan yana getirilerek birbirine hafifçe vurulup tozlar silkelenir.
Sonra ellerin içi ile yüzün tamamı bir kere meshedilir.
Eller tekrar toprağa vurularak sol elinin içi ile sağ kol dirseklerle beraber; sağ elin içi ile de sol kol dirseklerle beraber meshedilir.

 

Teyemmümü Bozan Şeyler :
1) Abdesti bozan şeyler teyemmümü de bozar,
Ayrıca;
2) Abdest ve gusül için su bulunur ve bu suyu kullanmak mümkün olursa teyemmüm bozulur,
3) Bir yara veya özürden dolayı vücuduna su dokundurmadığı için teyemmüm etmek zorunda kalan kimsenin özürü ortadan kalkınca teyemmüm bozulur.

addEditör 3

tag teyemmüm nedir teyemmümün farzları teyemmüm Nasıl Yapılır teyemmümü Bozan Şeyler din kültürü ve ahlak bilgisi ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım eğitim öğretim kaynakları

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Notları

Teyemmüm Nedir Hakkında Yorum Yazın...

  

Teyemmüm Nedir Hakkında Yazılan Yorumlar

İdris cengiz Devamlı okuyorum çok güzel bilgiler var ayetel kürsü ve müslümanları uyması gereken davranışlar allah yazandanda yapandanda uyandanda razı olsun 2016-06-12

zeynep süper olmuş 2015-12-03

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Teyemmüm Nedir Ders Notu