Eğitim Sitesi

Tarih Öğrenmenin Önemi Ve Yararları (Kısaca), ders ve çalışma notu

Tarih Öğrenmenin Önemi Ve Yararları (Kısaca)

TARİH ÖĞRENMENİN ÖNEMİ VE YARARLARI

 

Atatürk’ün tarih öğrenimine verdiği önem:

Atatürk tarihe büyük ilgi duymuştur. Türk Tarihinin doğru kaynaklara dayandırılarak araştırılmasına önem vermiştir. Türk tarihi ile ilgili bilimsel çakışmalar yapabilmesi için Türk Tarih Kurumunu (1931) kurdurmuştur.

 

Tarihi olayların değerlendirilmesi:

Tarihi olaylar meydana geldiği dönemin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik ve dini özelliklerini yansıtır. Bu nedenle her olayı değerlendirirken olayın meydana geldiği dönemin koşulları dikkate alınmalıdır. Tarihçi objektif olmalıdır. notbak.com

Tarihi olayların değişebilir özelliği:

Tarih mutlak bilgilerden oluşmaz. Yeni belgeler ortaya çıktıkça tarihi bilgiler değişebilir. Bulunacak her yeni kaynak bu bilgileri güçlendirebilir veya değiştirebilir. Örneğin: İlk Osmanlı parasının Orhan Bey döneminde basıldığı bilinirken Osman Bey’e ait bir paranın bulunmasıyla İlk Osmanlı parasının Osman Bey tarafından bastırıldığı anlaşıldı.

 

Tarihe adanmış bir ömür HALİL İNALCIK

Halil İnalcık dünyaca ünlü tarihçilerimizdendir. UNESCO’nun çıkarmayı tasarladığı “Dünya tarihi“ adlı eserde yer alması onun tarihçiliğine olan uluslararası saygının göstergelerindendir.

 

addSedat Kınayı

tag Tarih Öğrenmenin Önemi Tarih Öğrenmenin Yararları tarih ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım Sedat Kınayı

Benzer Tarih Ders Notları

Tarih Öğrenmenin Önemi Ve Yararları (Kısaca) Hakkında Yorum Yazın...

  

Tarih Öğrenmenin Önemi Ve Yararları (Kısaca) Hakkında Yazılan Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Tarih Öğrenmenin Önemi Ve Yararları (Kısaca) Ders Notu