Eğitim Sitesi

Simyadan Kimyaya, ders ve çalışma notu

Simyadan Kimyaya

SİMYADAN KİMYAYA

Simya; Teorik temelleri olmayan, deneme yanılmaya dayanan  çalışmaları  içeren,  bu  nedenle  sistematik bilgi birikimi sağlamayan bir uğraştır.

İnsanoğlu süreç içinde bitkisel ürünlerin ilaç olarak yararlarını fark etmiş, ölümsüzlük ya da sonsuz zenginlik sağlayan madde arama haliyle maddeyi sınama yanılma yoluyla incelemiştir. Bu günkü kimya biliminin temeli simyaya dayanır.

Simyacılar antik çağlarda ölümsüzlük veya sonsuz zenginlik sağlayan bir maddenin olduğuna inanmış bu maddeyi bulmaya çalışmışlardır.

Simya ile eskiden beri Mezopotamya, eski Mısır, İran, Hindistan, Çin ve eski Yunan uğraşmıştır.
İslam dünyasında da Kimya çalışmaları, Daha önce
Helenistik çağda yapılmış olan simya çalışmalarından yoğun bir biçimde etkilenmiştir. Yapısal Dönüşüm Kuramına göre doğadaki bütün metaller kükürt-civa bileşimidir. Simyacılar tarih boyunca bu kurama dayanarak nispeten az kıymetli (kurşun, bakır) metalleri, altın ve gümüş gibi daha kıymetli metallere dönüştürmek istemiştir.

Ortaçağ İslam dünyasında simyayı benimseyenler ve benimsemeyenler arasında süregelen tartışmalar kimyanın gelişimi üzerine çok olumlu etki yapmıştır. Çünkü bu tartışmalar deneysel bilgilerin artmasıyla sonuçlanmıştır.

addnotbak.com

tag Simya kimya ders notu kimyanın gelişimi konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım eğitim öğretim kaynakları

Benzer Kimya Ders Notları

Simyadan Kimyaya Hakkında Yorum Yazın...

  

Simyadan Kimyaya Hakkında Yazılan Yorumlar

cd dilan boş yapma 2022-05-05

Dilan Cok sacma bence elbet hepimiz birgun ölecez ölmiyecz diye birsey yokk bu iksiri yapmak icin ugresan insan nasilda çarpilip ölmemi$ 2016-02-24

merie çok beyendim çok işime yaradı teşekürler 2015-11-26

Yazılan son 3 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 3 yorum yazılmış.

Simyadan Kimyaya Ders Notu