Eğitim Sitesi

Namazın Kılınışı Resimli (erkekler için), ders ve çalışma notu

Namazın Kılınışı Resimli (erkekler için)

1- Tekbir. Gözler secde yerine bakıyor. Ellerin içi kıbleye dönük, başparmak kulak yumuşağına değiyor. İki ayak birbirine paralel, ayaklar arasında 4 parmak sığacak kadar mesafe var.

tekbir

2- Kıyam. Gözler secde yerine bakıyor. Eller göbek altında bağlanmış vaziyette. Sağ elin küçük parmağıyla başparmak, sol elin bileğini halka gibi kavramış şekilde. İki ayak arası 4 parmak kadar açık ve birbirine paralel.

kıyam

3- Rüku. Gözler iki ayak ucuna bakıyor. Baş ile arka aynı hizada, sırt düz vaziyette ve yere paralel durum da. Bacak ve kollar gergin. Parmaklar açık, sıkıca dizkapaklarını kavramış vaziyette.

rüku

4- Secde: Baş iki el arasında. Alın ve burun yere değiyor. Parmaklar kıbleye doğru. Dirsekler yere değmiyor ve vücuda yapışık değil. Karın, oyluklardan ayrı. Ayak parmakları kıbleye dönük.

secde

5- Ka’de. Gözler oyluklara bakıyor. Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde. Sol ayak yatık ve üzerinde oturulmuş. Sağ ayak dik ve başparmağı kıbleye dönük.

kade

6- Sağa Selam: Eller oyluklar üzerinde, parmaklar kendi halinde. Sağ ayak dik, başparmak kıbleye dönük. Baş sağa çevrilmiş ve gözler omuza bakıyor.

selam

adddersimiz.com

tag namaza namazın kılınışı resimli erkekler için DKAB din kültürü ve ahlak bilgisi ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Notları

Namazın Kılınışı Resimli (erkekler için) Hakkında Yorum Yazın...

  

Namazın Kılınışı Resimli (erkekler için) Hakkında Yazılan Yorumlar

suna akbas Cok super gercekten gerekli bilgiler 2018-02-07

suna akbas Cok iyi ellerinize saglik:-) 2018-02-07

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Namazın Kılınışı Resimli (erkekler için) Ders Notu