Eğitim Siteleri

Karbonhidratlar İle İlgili Test Soruları, ders ve çalışma notu

Karbonhidratlar İle İlgili Test Soruları

1)    Aşağıdakilerden hangisi fotosentez sırasında bitkiler tarafından sentezlenmez?

A)   Selüloz        B)    Nişasta        C)    Fruktoz        D)   Maltoz        E)    Gilikojen

 

2)    Aşağıdakilerden moleküllerden hangisi hücrede sentezlenemez?

A)   Karbonhidratlar        B)    Vitaminler        C)    Proteinler        D)   Yağlar        E)    Mineraller

 

3)    Bir hücre sükroz molekülü sentezliyorsa aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)   Bitki hücresidir

B)    Hücrede fruktoz yoğunluğu azalır

C)    Hücrede glikoz yoğunluğu azalır

D)   Çevreden su içeri alınır

E)    Çevreye su verilir

 

4)    Aşağıdakilerden hangisi tüm hücrelerde bulunur?

A)   Nişasta        B)    Selüloz        C)    Gilikojen        D)   Maltoz        E)    Protein

 

5)    Bir kapta bulunan sükroz, maltoz ve laktoz bileşikleri hidroliz edilirse, aşağıdaki bileşiklerden hangisinin en fazla oluşması beklenir?

A)   Glikoz        B)    Sükroz        C)    Galaktoz        D)   Fruktoz        E)    Pentoz

 

6)    Aşağıdakilerden hangisi yapı taşlarına hidroliz edilemez?

A)   Laktoz        B)    Nişasta        C)    Glikoz        D)   Sükroz        E)    Selüloz

 

7)    Aşağıdaki tablo monosakkaritleri, bunların birleşmesi ile oluşan disakkarit ve polisakkaritleri göstermektedir. Hangisi yada hangileri doğru eşleştirilmiştir?

Monosakkarit             Disakkarit       Polisakkarit

I. Glikoz                     Fruktoz              Nişasta

II.Galaktoz                 Glikoz                Glikojen

III.Glikoz                    Fruktoz              Selüloz

IV.Glikoz                   Sükroz               Nişasta

V. Fruktoz                  Galaktoz            Glikoz

 

A) I ve II         B)III, IV ve V            C) Yanlız IV            D) Yalnız II                E) II, III ve IV

 

8)    Aşağıdakilerden hangisi suyun canlılar için önemli oluşunu en iyi açıklar?

A)   Yapısında oksijen ve hidrojen bulunması

B)    Dünyada en çok bulunan madde olması

C)    Taşıma sisteminde kullanılması

D)   Boşaltım ürünleri için su gerekmesi

E)    Çok iyi bir çözücü olması

 

9)    Temel yapı taşları glikoz olan aşağıdaki bileşiklerden hangisi hayvansal karbonhidrattır?

A)   Nişasta     B)    Maltoz        C)    Sükroz       D)   Glikojen        E)    Selüloz

 

10) Aşağıdakilerden hangisi karaciğerde depolanan karbonhidrat çeşididir?

A)   Glikojen        B)    Nişasta        C)    Glikoz        D)   Selüloz        E)    Fruktoz

 

11) Bitkiler güneş enerjisini hangi enerji şekline dönüştürürler?

A)   Elektrik enerjisi

B)    Işık enerjisi

C)    Hareket enerjisi

D)   Kimyasal bağ enerjisi

E)    Isı enerjisi 

 

12) Aşağıdakilerden hangisi karbonhidratların vücuttaki ana görevidir?

A)   Yapı taşı olarak kullanılırlar

B)    Vücudu dış etkilerden korurlar

C)    Enerji vericidirler

D)   Yapıcı ve onarıcıdırlar

E)    Savunma sistemini oluştururlar

 

13)  X + Y = Z reaksiyonunda Z bir disakkarit ise bununla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

A)   X ve Y birer monosakkarittir

B)    Bu bir dehidrasyon sentezidir

C)    Z maddesi glikozit bağı taşır

D)   Z maddesi bir proteindir.

E)    X glikoz olabilir.

 

14) Bir hidroliz reaksiyonunda 520 molekül su kullanılmış ve 521 glikoz elde edilmiştir. Kaç glikozit bağı koparılmıştır?

A)   520        B)    521        C)    522        D)   1040        E)    1100

 

15) Aşağıdaki eşit kütleli moleküllerden hangisi parçalandığında en fazla momomer (yapıtaşı) oluşur?

A)   Glikoz        B)    Glikojen        C)    Sükroz        D)   Galaktoz        E)    Laktoz

 

16) Kemik ve dişlerin gelişimi için en önemli mineral aşağıdakilerden hangisidir?

A)   Kalsiyum        B)    Demir        C)    İyot        D)   Fülor        E)    Magnezyum

 

17) Guatr hastalığı hangi mineral eksikliğinde oluşur?

A)   Kalsiyum        B)    Fosfat        C)    İyot        D)   Bakır        E)    Magnezyum

 

18) Fosfat açısından en zengin besin aşağıdakilerden hangisidir?

A)   Süt        B)    Et        C)    Baklagiller        D)   Yeşil sebzeler        E)    Kuruyemiş

Ekleyen :notbak.com    Okunma :65784

 

 

tags

    Benzer Ders Notları

ders notları Protistalar 4511 kez okundu.

ders notları Çevre Kirliliği 2162 kez okundu.

ders notları Bakteriler 45635 kez okundu.

ders notları 10.Sınıf Canlılarda Üreme ve Gelişme 45524 kez okundu.

ders notları Eşeysiz üreme ve eşeysiz çoğalma çeşitleri 6568 kez okundu.

ders notları Bitki ve Hayvan Hücresi Arasındaki Farklılıklar 82546 kez okundu.

nextİçerik Hakkında Yorum Yazın...

Yazan:    

next YAZILAN YORUMLAR (20 yorum yazılmış)

box arjin :cevap anahtarı yok ya neyapacaz bilen varsa söyleyebilirmi lütfen
box erdal :arkadsalar bu soruların cevapları dogru demı ben bunlardan performans yapıcam aylın senınkınen bakacam
box anonim :7.soruda glikoz disakkaritmi
box anonim :7.sorudaki cevapta2dog.değil herlde glikoz nasıl disakkarit oluyor
box ferhat :Hiç beğenmedim
box JHN :14.SORU kesınlıkle A
box Mustafa :Eren bey siz öğretmen olduğunuza emin misiniz?
box Aylin :Bazı soruları emin olmadığım için çözmedim. Çözebildiklerim ise şunlar; 1-E, 2-A, 3-D, 4-BOŞ, 5-A, 6-C, 7-BOŞ, 8-E, 9-D, 10 VE 11 BOŞ, 12-A, 13-D, 14-A, 15-B geri kalanlar zaten çalışmadığım konular, karbonhidratlarda öyle şeyler yoktu bende çözmedim. Benim gibi çözenler olursa yoruma yazsın karşılaştırırız.
box yağmur :Cevap anahtarları yok ya nereden bakicaz bilen varsa söylüyebilir mi?
box ceren :cevap anhatarı nerde ya bune böyle bilginin cevapları yanlış bu arada
box barış :beyler cevap anahtarını düzgüncene verin biriniz.acilen lazım....
box emre :bilgin nası cozmusse 2 3 dogru var sadece
box gülbeyaz :cevap anahtarı nerde
box saaaaa :11-b 12-d 13-a 14-e 15-c 16-b 17-d 18-a
box batuhan :Bilgin cok yanis cozmusun
box batuhan :1 E yanlis cozmusun
box BİLGİN :1)A 2)C 3)E 4)A 5)E 6)B 7)C 8)A 9)D 10)E BU KADAR ÇÖZENİLDİM Ö.D
box Özge :Cevap anahtarı yok..
box melisa :hiç güzel değil
box aysun :Cevap anahtarı nerde

DERS VE ÇALIŞMA NOTLARI / KONU ÖZETLERİ ANASAYFA