Eğitim Sitesi

Bona, ders ve çalışma notu

Bona

BONA:
Notaları ritmik değerlerine uygun okumaktır.Bu derste küçük bir örneği bona olarak okumayı öğreneceğiz.Önce notaların değerlerinin yalnızca bir kısmını öğrenelim.Yani notaların uzunluk kısalıklarını…Aşağıda gördüğünüz "dörtlük" nota, diğerinden iki kat daha uzundur, "sekizlik" nota da ona göre daha kısadır yani yarısı kadardır.Uzadıkça adındaki sayı küçülür.(matematikteki gibi ama tam tersi,sonunda -lik- hecesi olduğundan nota değerinin ismi olduğu bellidir.)
"Sekizlik" iki tane notayı, üstteki kuyruklarını birbirine bağlayarak ta yazabiliriz. Bu durumda örnekte, üstten çizgiyle birleştirilmiş olan notaların değerinin "sekizlik" olduğunu söyleyebiliriz.Her biri aslında ayrı sekizliktir.
 müzikdersnotu
Burada gördüğünüz tüm "sekizlik" notaları "sol-sol" diyerek okuyun. Tüm "dörtlük" notalarıysa içinizden "sol-sol" der gibi ama dışınızdan "sool" diyerek okuyun.Zor değil yapacaksınız. :)
Ölçü çizgisi:
Ölçüleri oluşturan çizgilerdir.Yani her iki ölçü çizgisinin arasına ölçü denir.
Ölçü sayısı:Her ölçünün içinde toplam değer olarak kaç tane dörtlük ya da sekizlik olduğunu anlatır.Örnekte de toplam değer olarak bakıldığında her bir ölçünün içinde iki tane dörtlük vardır.

addnotbak.com

tag Bona müzik ders notu Ölçü çizgisi konu özeti Ölçü sayısı çalışma notları özetler ders anlatım eğitim öğretim kaynakları

Benzer Müzik Ders Notları

Bona Hakkında Yorum Yazın...

  

Bona Hakkında Yazılan Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Bona Ders Notu