Eğitim Sitesi

Su Ne Renktir?

Ana Sayfa > İlginç Bilimsel Bilgiler > Su Ne Renktir?

Su Ne Renktir?

Su Ne Renktir?

Alışıldık cevap suyun rengi olmadığıdır; su "şeffaf" ya da "saydam"dır ve denizin mavi görünmesinin tek sebebi gökyüzünün denizin üzerine yansımasıdır.

 

Yanlış.

 

Su aslında mavidir.

 

Son derece soluk bir tonudur, ama mavidir. Bunu doğada, kardaki derin bir deliğe ya da donmuş bir şelalenin kalın buzlarının içine baktığınızda görebilirsiniz. Çok büyük ve çok derin beyaz bir havuzu suyla doldurup içine baktığınızda, su mavi görünecektir.

 

Bu soluk mavi ton, suyun içine değil ama suya baktığımızda, bazen neden şaşırtıcı bir biçimde mavi renk aldığını açıklamaz. Gökyüzünden yansıyan renk kesinlikle önemli bir rol oynar. Bulutlu bir günde deniz tam olarak mavi görünmez. Ama gördüğümüz ışığın tamamı suyun yüzeyinden yansımaz; bu ışığın bir kısmı yüzeyin altından gelir. Su ne kadar bulanıksa, o kadar çok renk yansıtır.

 

Denizler ve göller gibi büyük su kütleleri genellikle son derece yoğun bir biçimde mikroskobik bitki ve su yosunu içerir. Irmaklar ve göletler son derece yoğun bir biçimde toprak ve diğer katı asıltıları içerir. Bütün bu parçacıklar, suyun yüzeyine geri dönen ışığı yansıtıp dağıtarak gördüğümüz renklerde büyük sapmalara neden olurlar. Parlak mavi bir gökyüzünün altında bazen göz kamaştırıcı yeşil bir Akdeniz görmemizin sebebi budur.

add

tag Su ne renktir? suyun rengi mavi su ilginç bilgiler merak edilenler

Su Ne Renktir? Hakkında Yorum Yazın...

  

Su Ne Renktir? Hakkında Yorumlar

wwwww tteşekürler 2022-03-21

Sıddık Bence suyun rengi ortamdan ortama değişir. Kuyuya baktığında rengi siyah ya da farklı bir renge bürünür,deniz,göl bataklık,bunlar bulunduğu ortama göre değişir.HAKSIZMIYIM... 2018-05-24

Sude Hayır alakası yok bizim beyaz küvet var banyoda onu doldurunca yine saydam kafamı sokuyorum yine saydam maviyle alakası yok 2015-05-23

asalet Hiç bilmiyorum aileme söyledim onlarda çok şaşırdı bence çok faydalı bir site 2015-02-01

enteresan ben suyun şeffaf olduğunu sanardımmm 2014-02-10

Bilgisi Hiç bilmiyorum aileme söyledim onlarda çok şaşırdı bence çok faydalı bir site 2013-02-22

ayşegül yaldız süper bir site teşekkürler saolun .tekrar tşk. 2012-12-04

Yazılan son 7 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 7 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen İlginç Bilimsel Bilgiler

Su Ne Renktir?