Eğitim Sitesi

Mucitlerini Öldüren İcatlar

Ana Sayfa > İlginç Bilimsel Bilgiler > Mucitlerini Öldüren İcatlar

Mucitlerini Öldüren İcatlar

öldürenicat

 

 

Sieur Freminet - Oksijen Tüpü: 1772 yılında Freminet ilk oksijen tüpünü icat etti ve bunu kendisi denemek istedi. İcadına güvenip suya dalan mucit ilk dakikalarda başarılı buluşunun sevincini yaşasa da tüp tam olarak çalışmadığından boğularak can verdi.

 

öldürenicatlar

 

 

Aurel Vlaicu - Tek Kişilik Uçak: 1913 yılında Romanyalı mucit Vlaicu kendi adını verdiği bir uçak geliştirdi. Bu uçakla ilk denemesini Karpat Dağları’nın üzerinde yapacaktı. Ancak, sürüş başarısız oldu. Uçak çakıldı ve mucit hayatını kaybetti.

 

mucitiniöldürenicat

 

 

Horace Lawson Hunley - Denizaltı: 1863 yılında Lawson savaşlarda kullanılabilecek, insan gücüyle çalışan bir denizaltı icat etti. Ancak, icat daha ilk denemesinde suyun dibinde kaldı. Lawson boğularak hayatını kaybetti.

 

öldürenicatlar

 

Jean-François Pilâtre de Rozier - Balon: 1785 yılında Fransız fizik öğretmeni Rozier kendi adını verdiği bir sıcak hava balonu icat etti. Kendi adını verdiği balonla İngiliz Kanalı’nı geçmeye çalıştı. Ancak, balon düştü ve mucit de hayatını kaybetti. Buna rağmen Rozier, 'Tarihte hava taşıtı kazasında ölen ilk kişi' olarak tarihe geçti.

add

tag öldüren icatlar mucitlerini öldüren icatlar icatlar ölümcül icatlar bunları biliyor musunuz? ilginç bilgiler Sieur Freminet Aurel Vlaicu Horace Lawson Hunley Jean-François Pilâtre de Rozier

Mucitlerini Öldüren İcatlar Hakkında Yorum Yazın...

  

Mucitlerini Öldüren İcatlar Hakkında Yorumlar

sena süperr bir bilgi kısa ve özzz olarak :) 2014-05-03

Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen İlginç Bilimsel Bilgiler

Mucitlerini Öldüren İcatlar