Eğitim Sitesi

Mucitlerini Öldüren İcatlar -2

Ana Sayfa > İlginç Bilimsel Bilgiler > Mucitlerini Öldüren İcatlar -2

Mucitlerini Öldüren İcatlar -2

öldürenicat

 

Max Valier - Roket Araba: 1930 yılında Avusturyalı mucit Valier alkolle çalışan bir roket araba icat etti. Berlin’de bir pistte halk önünde deneme yapacaktı. Ancak, araç test sürüşü sırasında havaya uçtu. Valier yanarak can verdi.

 

icat

 

Franz Reichelt - Paraşüt Elbise: Reichelt aslında bir terzi. 1912 yılında paraşüte dönüşebilen bir elbise yaptı ve bunu denemek için Eyfel Kulesi’ne çıktı. Arkadaşları ve ailesi onu uyardı ancak dinlemedi. Kulenden atladı. Feci şekilde can verdi.

 

ilgincicat

 

Thomas Midgley - Hastalar İçin Mekanik Yatak: Midgley çok ünlü bir mucit ve mühendisti. Ancak, 51 yaşında hastalandı ve yerinden zor kalkar oldu. Kendisi ve aynı durumdaki insanlar için bir yatak tasarladı. 1944 yılında mekanik yatağın bozulması nedeniyle parçaların arasında kalarak boğulup öldü.

 

mucitlerioldürenicat

 

Otto Lilienthal - Glider: 1896 yılında Lilienthal gökyüzünde kuşlar gibi uçabilmeyi sağlayacak gliderleri icat etti. İlk denemeler gayet başarılıydı ve büyük ses getirdi. İnsanlar tepelerden kendilerini bırakıp sağ salim yere iniyorlardı. Ancak, dördüncü denemede mucit icadını kendi kullanmak istedi. Glider kırıldı ve yere çakıldı. Lilienthal kazadan 36 saat sonra öldü.

 

add

tag öldüren icatlar mucitlerini öldüren icatlar icat ilginç icat ilginç bilgiler merak edilenler ölümcül icatlar Franz Reichelt Max Valir Thomas Midgley Otto Lilienthal

Mucitlerini Öldüren İcatlar -2 Hakkında Yorum Yazın...

  

Mucitlerini Öldüren İcatlar -2 Hakkında Yorumlar

ben zaaaaaxd paraşüt elbisenin icatçısı iyiki ölmüş 2018-06-16

Selin Yazık olmuş adamlara 2014-05-07

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen İlginç Bilimsel Bilgiler

Mucitlerini Öldüren İcatlar -2