Eğitim Sitesi

Ferrari Otomobillerinin Öyküsü

Ana Sayfa > İlginç Bilimsel Bilgiler > Ferrari Otomobillerinin Öyküsü

Ferrari Otomobillerinin Öyküsü

Ferrari Otomobillerinin Öyküsü

1898’de İtalya'da doğan Enzo, demir tamircisi bir babanın oğluydu. Sakat olduğu için askere alınmadı. Otomobil fabrikalarında işçi olarak çalışma hayatına başladı.

 

Yarışmalarda ve ürettiği otomobil tiplerinde çok başarılı olduğu için İtalyanın o zamanki lideri Benito Musolini, Ferrariye 30. doğum gününde  “Kumandan” ödülünü verdi.

 

 Alfa Romeo ile bütün bağlarını koparıp kendi Auto Ferrari şirketini kuran Enzo, 1946’da işyerinin bilinmeyen sebepten dolayı iki kez yanması üzerine pes etmeyip, üçüncü kez atölyesini kurdu ve bir yıl atölyeden dışarı çıkmadı. Bir yıl sonra dışarı çıktığında yanında biri daha vardı: FERRARİ FORMULA

1949’da Avrupa otomobil yarışlarında Ferrarı Formula 1’in birinci gelmesi, bu otomobili dünyaca ünlü yaptı. Daha sonra bir yandan otomobil üretimi devam etti, bir yandan da birincilikle sonuçlanan yarışlar...

Lemans yarışlarında Formula 1 en yüksek dereceyi aldı. Üç yıl sonra da Ascari En Üstün Spor Otomobil alanında Ferrari dünya şampiyonu oldu.
Ferrari, Mussolini’den ikinci defa, üstün başarı madalyası olan “Commendatore” ödülünü aldı. Torinolu FIAT şirketi Ferrari şirketinin %50 hissesini satın aldı.

Güney Afrikalı Jody Schecter, 1980’de Ferrari’ye son dünya şampiyonluğunu kazandırdıktan sonra, Enzo Ferrari, özel spor otomobili üretimine geçti. Bu otomobiller dünyanın her yerinde efsanevi bir marka hâline geldi.

add

tag Ferrari Otomobillerinin Öyküsü Enzo Ferrari başarı öyküleri merak edilenler

Ferrari Otomobillerinin Öyküsü Hakkında Yorum Yazın...

  

Ferrari Otomobillerinin Öyküsü Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen İlginç Bilimsel Bilgiler

Ferrari Otomobillerinin Öyküsü