Eğitim Sitesi

Dünyanın En Hızlı Koşan Hayvanları Listesi

Ana Sayfa > İlginç Bilimsel Bilgiler > Dünyanın En Hızlı Koşan Hayvanları Listesi

Dünyanın En Hızlı Koşan Hayvanları Listesi

Dünyanın En Hızlı Koşan Hayvanları Listesi

Yabani hayvanların hayatta kalabilmek için en çok ihtiyaç duydukları şey – bazen kaçmak bazen de kovalamak için, ama her zaman hayatta kalmak için: HIZ. Sizin için dünyanın en hızlı hayvanlarını derledik. İlginizi çekeceğini umuyoruz.

 

1.Çita – 120 km/saat

Kedi ailesinin bir üyesi olan çita, dünyanın en hızlı memeli hayvanı olarak öne çıkıyor. Çitalar kısa bir sürede saatte 120 km. hıza ulaşabiliyor. Onlardan kurtulmak neredeyse imkansız. Dünyanın karada yaşayan en hızlı hayvanı olan çita, saatte 120 km. hıza ulaşabiliyor.Asıl inanılmaz olan ise bu sürate sadece 3 saniyede çıkabilmeleri.

 

2.Devekuşu – 97,5 km/saat

Dünyanın en büyük ve en hızlı kuşu olan devekuşları, hızları sayesinde hiçte kolay bir av değiller.

 

3.Pronghorn Antilobu - 90 km/saat

Dünyanın karada yaşayan en hızlı üçüncü hayvanı ise Kuzey Amerika’da yaşayan Pronghorn Antilobu. Kendisini kovalayan yırtıcılardan kaçabilmek için saatte yaklaşık 91 kilometre hızla koşabiliyor. Bu performansını ise oldukça büyük olan akciğerlerine ve kalbine borçlu.

 

4. Mavi Yaban Öküzü - 80 km/saat

Masai Mara’nın geniş düzlüklerinde sürüler halinde bir oradan bir buraya göç eden bu Mavi Yaban Öküzleri, en hızlılar sıralamasında üstlere taşıyor. Saatte 80 kilometre hızla koşabiliyorlar. Ancak onları diğerlerinden ayıran nokta, Mavi Yaban Öküzlerinin bu hızı sürü halinde koşabilme yetenekleri. Karşıdan gelen binlerce Yaban Öküzünün önünde kim durabilir. Hem de saatte yaklaşık 80 kilometre hızla geliyorlarsa.

 

5. Aslan - 80 km/saat

Ormanlar kralı Aslan, bu sıralamada ancak kendisine dbeşinci sırada yer bulabiliyor. Ortalama 80 kilometre hızla koşabilen Aslan, avlarının korkulu rüyası. Asya ve Afrika ormanlarında haklı bir ünü olan Aslan ne yazık ki avcıların tehdidi altında.

 

Keseli Antilop - 80 km/saat

Güneybatı Afrika’da yaşayan bu keseli antiloplar saatte 80 kilometre hızla koşabiliyor. Oldukça hızlı ve çevik olan bu antilobu avlamak için insanlar, ehlileştirdikleri dişi keseli antilopları tuzak olarak kullanıyor.

 

Kahverengi Tavşan - 77 km/saat

Avrupa ve Batı Asya’da yaşayan kahverengi tavşanlar yaban hayvanlarından ve avcılardan kaçabilmek için yaklaşık 77 kilometre hızla koşabiliyorlar. Avrupalı asilzadeleri dev av partilerinde peşinden koşturan meşhur tavşan işte bu...

 

Kızıl Tilki - 77 km/saat

Ezop hikayelerinin sinsi kahramanı kızıl tilki de saatte 77 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ancak kızıl tilki bazen kahverengi tavşan avlamak için bu hıza çıkarken bazen de acımasızca avcıların kurşunlarından kaçabilmek için bu kadar hızlı koşmak zorunda kalabiliyor.

 

Grant Ceylanı - 72 km/saat

Grant ceylanı, Doğu Afrika’nın çim ovalarında yaşar. Çita gibi yırtıcı düşmanlarından korunabilmek için yaklaşık 72 kilometrelik bir hızla koşabilir. Ceylanın, 120 kilometre hızla koşabilen çitadan kurtulabilmesi için tek yapması gereken şey ise çitanın yorulmasını ve vazgeçmesini beklemek. Başka da şansı yok gibi.

 

Thomson Ceylanı - 75 km/saat

Thomson ceylanı Afrika’nın geniş düzlükleri ve bozkırlarında yaşar. Kendisini tehdit eden yırtıcı hayvanlardan korunabilmek için de yaklaşık 75 kilometre hızla koşabilir.

 

At - 72 km/saat

Dünyanın en hızlı koşabilen hayvanlarının arasında belki de tek evcilleştirilebilmiş olanı at. Yüzyıllar boyunca insanların medeniyet yolculuğunu sırtlayan atlar, türlerine göre farklılık gösterse de 72 kilometrenin üzerindeki hızlara ulaşabiliyor.

 

- Öküzbaşlı antilop -80 km/saat

 

- Kara antilop -80km/saat

 

- Tazı – 74km/saat

 

- Tavşan – 72 km/saat

 

- Afrika yaban köpeği – 71 km/saat

 

- Kanguru – 71km/saat

 

- Asya yaban eşeği – 70km/saat

 

- Çakal -65km/saat

 

- Zebra – 64km/saat

 

- Kaplan – 64km/saat

 

- Sırtlan – 60km/saat

 

- Fil – 40km/saat

 

Ağır cüsselerine rağmen fillerin hızları hiçte azımsanacak kadar az değil.

 

(İnsan – 45km/saat, İnsanoğlu, ortalama 45 km. hızla koşarak listenin sonlarına yerleşmeyi başarıyor.)

add

tag çita devekuşu antiloplar en hızlı koşan hayvanlar saatte ne kadar koşar çıtamı tazı mı ilginç bilgiler

Dünyanın En Hızlı Koşan Hayvanları Listesi Hakkında Yorum Yazın...

  

Dünyanın En Hızlı Koşan Hayvanları Listesi Hakkında Yorumlar

Demir Leopar çita dan daha hızlıdır inanmıyodanız çita ile leoparın saatteki hızına bakın 2023-05-04

meraklı ilgimi çekti, çoğunu bilmiyordum teşekkürler 2022-08-12

Boş ver Kızıl geyik saatte kaç kilometrede koşar 2022-04-06

Alimert Aslan,filden hızlı mı yavaş mı? 2020-10-25

Mehmet ceyhun erginsoy Dünyada ki kara olarak en hızlı hayvani çitadır. Ama dünya genelinde gökdoğan 1. sıradadır... 2019-06-01

ege tomba hesi doğoru. 2018-09-12

Yazılan son 6 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 6 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen İlginç Bilimsel Bilgiler

Dünyanın En Hızlı Koşan Hayvanları Listesi