Eğitim Sitesi

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler

Ana Sayfa > Bilgisayar Eğitimi Yazıları > Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler

Windows 10, başlat menüsü, kişisel yardımcı, ücretsiz güncellemeler ve fazlasıyla 29 Temmuz'da geliyor. Peki Microsoft'un belki de son işletim sistemi olacak olan Windows 10, tam olarak hangi yenilikleri sunuyor?

 

1-Çoğumuz için ücretsiz: Windows 7 veya üzerini kullanıyorsanız, görev çubuğunun sağ tarafında beliren Windows simgesine tıklayarak ücretsiz kopyanızı ayırtabilirsiniz. Windows 10'a ücretsiz olarak geçmek için 1 seneniz olacak, bu süre içinde geçiş yapmayanlar veya daha eski Windows sürümlerini kullananlar, Home sürümü için 119 dolar ödeyecekler.

 

2- En son Windows: Microsoft, işletim sistemini sürekli olarak güncellenen bir hizmet gibi sunmak istiyor. Gmail ve Facebook'u düşünün: Bu hizmetler, yeni işlevlerle geliştiriliyorlar ancak isimleri halen aynı. Bu yüzden Windows 10, Windows'un en son sürümü olacak ve zorunlu güncellemelerle herkesin aynı Windows 10'u kullanması sağlanacak.

 

3- Cortana: Windows Phone'a ait bir işlev olan Cortana, Windows 10'a taşınıyor. Türkçe dilini henüz desteklemeyen Cortana, trafik güncellemeleri, yakındaki restoranlar, en son haberler gibi bilgileri sağlayabilen bir kişisel yardımcı.

 

4- Snap Assist: Windows 10'da pencereleri ekrana yatay veya dikey olarak "yaslamanız" mümkün olacak. Bunu yaparken boş kalan alanda hangi pencereyi kullanmak istediğiniz, size sorulacak.

 

5- Microsoft Edge: Microsoft, bir zamanların lider tarayıcısı, bugünlerde Chrome ve Firefox'un arkasında kalan Internet Explorer'ı sonunda bir kenara bırakıyor. İlk olarak Project Spartan kod adıyla ortaya çıkan Edge, Windows 10'la beraber gelecek. Edge, halen geliştirilmekte olan yeni bir web tarayıcısı ve arama sonuçlarını adres çubuğundan görüntüleme, sayfalar üzerinde not alma gibi faydalı özelliklerle geliyor.

 

6- Çapraz-platform uygulamaları: Windows uygulamaları, artık tek bir sistem için geliştirilebilecek ve tüm cihazlarda çalıştırılabilecek. Cihazlarınız arasında kopukluk yaşamayacak, sevdiğiniz uygulamalara Windows 10'lu cihazınızdan ulaşabileceksiniz.

 

7- Continuum: Continuum, Windows'un masaüstü ve tablete uygun görünümler arasında geçiş yapabilmesini sağlayacak. Örneğin tabletinizin klavyesini söktüğünüzde ekran, onaylamanız durumunda dokunmatiklere özel bir hal alacak.

 

8- Yeni başlat menüsü: Windows 8'de kaldırılan başlat menüsü, Windows 10'da şekil değiştirerek geri dönüyor. Yeni başlat menüsü, Windows 8'in kutucuklarıyla klasik başlat menüsünü bir araya getiriyor. Dilerseniz, aynı Windows 8'deki gibi tam ekran başlat menüsü kullanmanız da mümkün.

 

9- Xbox uyumluluğu: Windows 10'un beraberinde getireceği Xbox uygulaması, arkadaşlarınızın şu an hangi oyunu oynadıklarını ve paylaştıklarını görmenizi sağlayacak. Sistemler arasında mesaj göndermeniz de mümkün olacak.

 

10- DirectX 12: DirectX 12, Windows 10'a özel olacak. Daha yüksek fps değerleri vadeden DirectX 12, modern grafik kartları ve yeni kartlar tarafından yalnızca bir sürücü güncellemesiyle kullanılabilecek.

 

hurriyet.com.tr

add

tag Windows 10 bilgisayar Cortana Microsoft Microsoft Edge Continuum DirectX 12 Xbox uyumluluğu

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler Hakkında Yorum Yazın...

  

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler Hakkında Yorumlar

bilinmeyen yararlı 2021-02-17

Snaijder Bu gerçekten de çok güzel 2016-04-07

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Bilgisayar Eğitimi Yazıları

Windows 10 Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler