Eğitim Sitesi

Elektronik İletişim Araçları

Ana Sayfa > Bilgisayar Eğitimi Yazıları > Elektronik İletişim Araçları

Elektronik İletişim Araçları

Elektronik Posta Nedir?

elektronik iletişim araçları

Elektronik posta mektuplarınızı Microsoft Outlook, Outlook Express, Hotmail Messenger gibi özel bir program kullanarak Internet aracılığıyla, mail adresi olan diğer bir Internet kullanıcısına gönderebilirsiniz. Mektubunuzun ulaşma süresi, bilginin transfer hızına bağlıdır. Birkaç saniye ya da birkaç dakika olabilir. Bu süre eğer normal postayla gönderdiğiniz mektubun ulaşma hızıyla karşılaştırılırsa çok kısa kalır.

 

Haber Grupları (Newsgroups)

 

Internet kullanıcılarının değişik konulardaki düşüncelerini paylaşmak için oluşturulmuş tartışma gruplarıdır. Haber grupları, bir konuyla özel olarak ilgilenenler arasında ya da bir topluluk için oluşturulabilir.

 

Sohbet

 

IRC (Inter Relay Chat)

 

Bazı programlar arayıcılığıyla diğer kullanıcılarla sohbet eş zamanlı sohbet etmenizi sağlar. Sohbet ortamlarında kullanıcılar kendilerine takma isim (nick name) seçerler. Herhangi bir sohbet grubuna katılmanın yanısıra, istenilen bir konuda kanal açılıp sohbet edilebilir.

 

Sesli ve Video Konferans

 

Sesli konferans bilgisayara bağlı bir mikrofon ve hoparlör arayıcılığıyla başka bir Internet kullanıcısı ile konuşmaktır.

 

Video konferans ise bir kamera ve mikrofon arayıcıyla başka bir Internet kullanıcısına ses ve görüntü ulaşması ve başka bir kullanıcıdan gelen ses ve görüntülerin alınmasıdır.

 

add

tag Elektronik İletişim Araçları Video Konferans Haber Grupları

Elektronik İletişim Araçları Hakkında Yorum Yazın...

  

Elektronik İletişim Araçları Hakkında Yorumlar

Mehmet alp çok güzel bir çalışma beğendim. 2018-05-14

Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Bilgisayar Eğitimi Yazıları

Elektronik İletişim Araçları