Eğitim Sitesi

Tank Nedir? Hakkında Bilgi

Tekerlekleri tırtıllı, kendinden itimli, top, makineli tüfek ya da güdümlü mermilerle donatılmış zırhlı savaş aracı. Yapısı gereği arazide kolayca hareket eder. Motor ve aktarma organlarını taşıyan bir gövde ile bunun üzerinde bir t...

Tank Nedir?

Tank Nedir?

Tekerlekleri tırtıllı, kendinden itimli, top, makineli tüfek ya da güdümlü mermilerle donatılmış zırhlı savaş aracı. Yapısı gereği arazide kolayca hareket eder. Motor ve aktarma organlarını taşıyan bir gövde ile bunun üzerinde bir taretten oluşur. İngilizler tarafından 1915'te yapılan "Mark I" adlı ilk tank 28 ton ağırlığındaydı ve 105 beygir gücünde bir Daimler motoruyla çalışıyordu.

 

I. Dünya Savaşı'nda Almanlara karşı kullanılan bu tank saatte ancak 4 millik bir hıza ulaşabiliyordu. Etkili bir silâh olduğunun anlaşılmasıyla çeşitli ülkeler tankı geliştirmeye çalıştı. Daha hızlı ve ateş gücü daha yüksek tanklar yapıldı. İspanya İç Savaşı ve II. Dünya Savaşı, yoğun tank saldırılarının önemini ortaya koydu.

 

Amfibi ve hava indirme tankları geliştirildi. Mürettebatın telsizle haberleşmesi sağlandı. Ağır tanklar (50 ton) yerine manevra yeteneği yüksek orta (35-40 ton) ve hafif (15-25 ton) tanklar tercih edildi. Günümüz tankları son derece gelişkin optik ve elektronik arayıcı ve yöneltici sistemlerle donatılmakta, ayrıca nükleer ve bakteriyolojik silâhlar da dahil, çeşitli silâhlara karşı korunmalı hâle getirilmektedir.

 

 

 

tags

Sayfada Tank Nedir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Tank Nedir? hakkında yorum yazın...

  

Tank Nedir? hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Tank Nedir? ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA