Eğitim Sitesi

Seyşeller Ülkesi Hakkında Bilgi

Resmî adı Seyşeller Cumhuriyeti'dir. Başkenti Victoria olan ülkenin nüfusu 79 672 kişi (2000), yüz ölçümü 450 km2dir. Yönetim biçimi cumhuriyettir. Ülkenin para birimi Rupi, resmî dili İngilizce, Fransızca, Kreol'dur. Halkı Hristiyanlı...

Seyşeller Ülkesi

Seyşeller Ülkesi

Resmî adı Seyşeller Cumhuriyeti'dir. Başkenti Victoria olan ülkenin nüfusu 79 672 kişi (2000), yüz ölçümü 450 km2dir. Yönetim biçimi cumhuriyettir. Ülkenin para birimi Rupi, resmî dili İngilizce, Fransızca, Kreol'dur. Halkı Hristiyanlık dinine mensuptur. Hint Okyanusu'nda, Madagaskar'ın 700 mil kuzeydoğusundaki bir adalar grubunda yer alır. Toplam 86 adadan oluşur. En yakın komşuları, güneybatıda Madagaskar, kuzeybatıda Somali'dir. Kişi başına düşen ulusal gelir 7500 $, zorunlu eğitim süresi 9 yıl, insanların ortalama ömrü ise 70 yıldır.

En yüksek noktası Mahe Adası (905 m)'dır. Yıllık ortalama sıcaklık 21°C ile 32°C arasında değişir. Tropik bitki örtüsü bakımından zengindir. Yüksek sıcaklık ve nem oranının egemen olduğu tropikal iklime sahiptir. Ülkenin büyük bölümü sık yağmur ormanlarıyla kaplıdır. Ülkenin doğal kaynaklarını deniz ürünleri oluşturur. Tarım ürünleri, Hindistan cevizi, kimyon, vanilya ve baharat çeşitleridir.

 

Konservecilik endüstri ürünüdür. Başlıca kentleri, Victoria, Port Glaud, Anse Etiole, Cascade ve Anse Royal'dır.

 

tags

Sayfada Seyşeller Ülkesi hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Seyşeller Ülkesi hakkında yorum yazın...

  

Seyşeller Ülkesi hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Seyşeller Ülkesi ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA