Eğitim Sitesi

Senagal Cumhuriyeti Hakkında Bilgi

Resmî adı Senegal Cumhuriyeti'dir. Başkenti Dakar olan ülkenin nüfusu, 10 390 296 kişi (2000), yüz ölçümü 196 720 km2dir. Yönetim biçimi cumhuriyettir. Ülkenin para birimi CFA frangı, resmî dili Fransızca'dır. Halkın %92'si Müslüman, ...

Senagal Cumhuriyeti

Senagal Cumhuriyeti

Resmî adı Senegal Cumhuriyeti'dir. Başkenti Dakar olan ülkenin nüfusu, 10 390 296 kişi (2000), yüz ölçümü 196 720 km2dir. Yönetim biçimi cumhuriyettir. Ülkenin para birimi CFA frangı, resmî dili Fransızca'dır. Halkın %92'si Müslüman, %2'si Hristiyan, %6'sı da geleneksel dinlere mensuptur. Afrika'nın en batı ucunda yer alır. Komşuları, kuzeyde Moritanya, doğuda Mali, batıda Gambiya, güneyde Gine ve Gine-Bissau'dur. Kişi başına düşen ulusal gelir 1650 $, zorunlu eğitim süresi 6 yıl, insanların ortalama ömrüyse 49 yıldır.

En büyük kenti, Dakar'dır. Başlıca akarsuları, Senegal, Saloum, Casamance, Gambiya ırmaklarıdır. Güneydoğudaki küçük bir yükselti dışında, ülkenin büyük bölümü düzlüktür. Ülkenin büyük bölümünde çöl iklimiyle tropikal iklim arasında bir geçiş yaşanır. Topraklarının %31′i ormanlarla, %30′u çayır ve otlaklarla kaplıdır. Güneybatıda koruluklar ve bataklıklar vardır. Ülkenin doğal kaynağı fosfattır. Tarım ürünleri, palmiye yağı, kopra, yer fıstığı, pirinç ve darıdır. Endüstri ürünleri, gıda ve balıkçılıktır. Başlıca kentleri, Dakar, Thies, Kaolack ve Rufisque'dur.

 

tags

Sayfada Senagal Cumhuriyeti hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Senagal Cumhuriyeti hakkında yorum yazın...

  

Senagal Cumhuriyeti hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Senagal Cumhuriyeti ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA