Eğitim Sitesi

Polo Sporu Hakkında Bilgi

Dörderli iki takım arasında oynanan oyun. At sırtındaki oyuncular, çim sahada ve iki kale arasında, tahtadan yapılmış topu hareket ettirebilmek için esnek saplı uzun polo sopaları kullanırlar. Orta Asya kökenli olan polo, ilk olarak M.Ö. 6...

Polo Sporu

Polo Sporu

Dörderli iki takım arasında oynanan oyun. At sırtındaki oyuncular, çim sahada ve iki kale arasında, tahtadan yapılmış topu hareket ettirebilmek için esnek saplı uzun polo sopaları kullanırlar. Orta Asya kökenli olan polo, ilk olarak M.Ö. 6-M.Ö. 1. yüzyıllar arasındaki bir dönemde İran'da çoğunlukla saray muhafızları olan seçkin süvari birliklerinin eğitim oyunu olarak ortaya çıktı. İran'dan Arabistan'a, adından Çin'e ve Japonya'ya geçti. 13. yüzyılda Hindistan'ı fetheden Müslümanlar aracılığıyla bu ülkede de hızla yayıldı. Assam'daki İngiliz çay üreticileri 1859′da Siçar'da ilk polo klübünü kurdular. O sıralarda takımlar sekiz oyuncudan oluşuyordu ve hemen hiçbir kuralı yoktu.

1876 yılında Gordon Bennett poloyu Amerika'ya tanıttı. 1890′da kurulan Polo Birliği (ABD Polo Birliği) kuralların standartlaşmasını sağladı. ABD dışında polonun yönetici birliği Hurlingham Polo Birliği'dir ve pek çok ulusal kuruluşla bağı vardır. 1920′lerde ve 30′larda yaygınlaşan polo Arjantin'in ulusal sporu oldu.

 

tags

Sayfada Polo Sporu hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Polo Sporu hakkında yorum yazın...

  

Polo Sporu hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Polo Sporu ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA