Eğitim Sitesi

Liechtenstein Hakkında Bilgi

Resmî adı Liechtenstein Prensliği'dir. Başkenti Vaduz, nüfusu 32 410 (2000) kişidir. Yüz ölçümü 160 km2 olan Liechtenstein'ın yönetim biçimi prensliktir. Para birimi İsviçre frangı ve resmî dili Almancadır. Dini Hristiyanlık olan Lie...

Liechtenstein

Liechtenstein

Resmî adı Liechtenstein Prensliği'dir. Başkenti Vaduz, nüfusu 32 410 (2000) kişidir. Yüz ölçümü 160 km2 olan Liechtenstein'ın yönetim biçimi prensliktir. Para birimi İsviçre frangı ve resmî dili Almancadır.

Dini Hristiyanlık olan Liechtenstein bir Avrupa ülkesidir. Komşuları batıda İsviçre ve doğuda Avusturya'dır. Kişi başına düşen millî gelir 1999 yılı verilerine göre 23 000 $'dır. Zorunlu eğitim süresi 8 yıl olan Liechtenstein'da ortalama ömür 78 yıldır. Başlıca kentleri; Vaduz, Esehen ve Schaan'dır.

 

Üçte birini Hine vadisi, geri kalanını da Alp Dağları'nın kapladığı ülkenin en yüksek dağı 2599 m yükseklikteki Vorder Grauspitz Dağı'dır. En uzun ırmağı Samina'dır. Fön rüzgârlarının etkisi altında olan ülkede ılıman bir iklim hüküm sürer. Kışlar sık yağan yağmur ve karlarla soğuk ve bulutlu, yazlar da serin, ılık, bulutlu ve nemli geçer. Bitki örtüsü sazlıklardan, otsu bitki ve ağaç topluluklarına kadar çeşitlilik gösterir.

 

Ülkede yetişen tarım ürünleri buğday, arpa, mısır, patatestir. Hayvancılıkla da uğraşan halk çiftlik hayvanları yetiştirmekte ve süt ürünleri üretmektedir. Ülke endüstrisi; makine, araç-gereç, kimya, mobilya ve seramik alanlarında gelişmiştir.

 

tags

Sayfada Liechtenstein hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Liechtenstein hakkında yorum yazın...

  

Liechtenstein hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Liechtenstein ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA