Eğitim Sitesi

Lantan Elementi Ve Kullanım Alanları Hakkında Bilgi

BİLGİ : Lantan (La) periyodik cetvelin III B grubunda yer alan ve lantanitler serisinin başında gelen element. Nadir toprak metallerinin en çok bulunan ikinci elementidir. Kırılma indisi yüksek mercek yapımında kullanılır. Fisyon tep...

Lantan Elementi Ve Kullanım Alanları

Lantan Elementi Ve Kullanım Alanları

BİLGİ : Lantan (La) periyodik cetvelin III B grubunda yer alan ve lantanitler serisinin başında gelen element. Nadir toprak metallerinin en çok bulunan ikinci elementidir. Kırılma indisi yüksek mercek yapımında kullanılır. Fisyon tepkimelerinin radyoaktif ürünlerinden biridir.

 

KULLANIM ALANLARI :

Lantan içeren nadir toprak bileşikleri, karbon esaslı aydınlatmada ve özellikle sinema endüstrisinde, stüdyo aydınlatmalarında ve projeksiyonda kullanılır. La2O3 camın alkali direncini arttırır ve özel optik camların yapımında kullanılır. Küçük miktarlarla katkı maddesi olarak, granüllü dökme demir yapımında kullanılır. Yakın zamanda başlatılan çalışmalarda belirlendiği üzere, lantan içeren hidrojen emici sünger alaşımları, kendi hacimlerinin 400 katı kadar hidrojen tutup verebilmekte ve her hidrojen alışlarında açığa ısı enerjisi çıkarmaktadırlar. Dolayısıyla, bu alaşımların enerji depolama sistemleri alanında büyük bir potansiyel bulunuyor. Pahalı kamera merceklerinde de lantan kullanılır. Çakmaklarda kullanılan çakmaktaşları, pil elektrotları ve katalitik dönüştürücüler de lantan elementi içerir.

 

tags

Sayfada Lantan Elementi Ve Kullanım Alanları hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Lantan Elementi Ve Kullanım Alanları hakkında yorum yazın...

  

Lantan Elementi Ve Kullanım Alanları hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Lantan Elementi Ve Kullanım Alanları ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA