Eğitim Sitesi

Kükürt Dioksit Ve Kükürt Trioksit Hakkında Bilgi

KÜKÜRT DİOKSİT: Kükürdün yakılmasıyla ya da sülfürlü filizlerin kavrulması sırasında yan ürün olarak elde edilen, renksiz, keskin kokulu, zehirli ve boğucu bir gaz (SO2). Basınç altında -10°C'ta sıvılaşır. Hacim bakımından 1 bi...

Kükürt Dioksit Ve Kükürt Trioksit

ansiklopedi

KÜKÜRT DİOKSİT

Kükürdün yakılmasıyla ya da sülfürlü filizlerin kavrulması sırasında yan ürün olarak elde edilen, renksiz, keskin kokulu, zehirli ve boğucu bir gaz (SO2). Basınç altında -10°C'ta sıvılaşır. Hacim bakımından 1 birim suda 40 birim SO2 çözünebilir. Yükseltgen ve indirgen özellik gösterir. Sülfürik asit üretiminde ve kâğıt hamurunu ağartan Ca(HSO3)2 eldesinde, şeker, yün ve ipeğin ağartılmasında, petrol arıtımında, ayrıca soğutucu ve dezenfektan olarak kullanılır. Hava kirliliğine yol açması bakımından tehlikelidir.

 

KÜKÜRT TRİOKSİT

Kükürt dioksidin oksijenle birleşmesiyle oluşan bir kükürt oksiti (SO3). 17°C'ın altında katı, 17°C ile 45°C arasında sıvı, 45°C'ın üzerinde ise gaz hâlindedir. Katı SO3 suyla cızırdayarak ve şiddetle birleşip sülfürik asit sisi oluşturur. Katı iken beyaz, parlak, iğne biçiminde kristal yapılıdır.

 

tags

Sayfada Kükürt Dioksit Ve Kükürt Trioksit hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Kükürt Dioksit Ve Kükürt Trioksit hakkında yorum yazın...

  

Kükürt Dioksit Ve Kükürt Trioksit hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Kükürt Dioksit Ve Kükürt Trioksit ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA