Eğitim Sitesi

İzcilik Nedir? Hakkında Bilgi

İZCİLİK: "oyun ve yaşam içinde eğitim" ilkesinin uygulandığı eğitim sistemi. İngiliz Lord Roberd Stevenson Baden-Powell tarafından askerî istihbarat amacıyla kuruldu. Sonraları gençleri doğa içinde ruhça ve bedence geliştirmeyi amaçla...

İzcilik Nedir?

İzcilik Nedir?

"Oyun ve yaşam içinde eğitim" ilkesinin uygulandığı eğitim sistemi. İngiliz Lord Roberd Stevenson Baden-Powell tarafından askerî istihbarat amacıyla kuruldu. Sonraları gençleri doğa içinde ruhça ve bedence geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim sistemine dönüştü. Kısa sürede tüm dünyaya yayılan izciliğin bugün yaklaşık 10.000.000 üyesi vardır.

 

İzciler açık havada kamp kurarak çalışırlar. Psikoloji ve pedagojinin de çok önemli olduğu izcilikte gruplar 6-8 kişiden oluşur. Verilen teknik bilgilerin yanı sıra, gençlere tek başına karar alma ve girişimde bulunma yetenekleri kazandırılmaya çalışılır. Belli bir eğitim sürecinden sonra izci andı içilir. Türkiye'de ilk olarak meşrutiyet döneminde "keşşaflık" adıyla kurulan izcilik, cumhuriyetten sonra tüm okullarda yaygınlaştı.

 

tags

Sayfada İzcilik Nedir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

İzcilik Nedir? hakkında yorum yazın...

  

İzcilik Nedir? hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

İzcilik Nedir? ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA