Eğitim Sitesi

Iskarmoz Nedir? Hakkında Bilgi

1- Kefalgillerden, palamut boyunda bir balık (Sphyraena sphyreana). Vücudu yuvarlak, uzunca, pullu, burnu sivridir. Hamsi, sardalya, uskumru, kolyoz gibi küçük balıklarla beslenir. Boyu 1 m. kadar olabilir. Türkiye denizlerinde de bulunur. ...

Iskarmoz Nedir?

Iskarmoz Nedir?

1- Kefalgillerden, palamut boyunda bir balık (Sphyraena sphyreana). Vücudu yuvarlak, uzunca, pullu, burnu sivridir. Hamsi, sardalya, uskumru, kolyoz gibi küçük balıklarla beslenir. Boyu 1 m. kadar olabilir. Türkiye denizlerinde de bulunur.

 

2-Gemilerin kaburgalarını oluşturan eğri ağaçların adı. Eskiden ağaç gemi yapımında postalar sekiz parçadan oluşurdu. Bunlar omurgadan başlayarak döşek, yarım döşek, döşek kapağı; eğe göve, ıskarmoz, bir voltalı, iki voltalıydı. Günümüzde de küçük deniz araçları yapan ustalar arasında yekpare kesilmiş postalar da bu adla anılır.

 

3-Kürek takmak için kayık ve sandalın yan kenarına dikine yerleştirilmiş sert ağaç çubuk. Iskarmoz, kırılmaması için sert ve sağlam ağaçlardan yapılır. Fakat yine de işlevi gereği sık sık kırıldığı için, kayığın iki kenarı üstünde oyulmuş oyuklara, gereğinde çıkarılabilecek biçimde çakılır.

 

tags

Sayfada Iskarmoz Nedir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Iskarmoz Nedir? hakkında yorum yazın...

  

Iskarmoz Nedir? hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Iskarmoz Nedir? ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA