Eğitim Sitesi

İntâniye Nedir? Hakkında Bilgi

İç hastalıklarının enfeksiyon hastalıklar ile ilgilenen bölümü. Bulaşıcı hastalıklar, târihin eski dönemlerinden beri insanlık için bir problem olmuştur. Salgınlar, târihin akışını değiştirmiş, savaşların kaybedilmesine, ülk...

İntâniye Nedir?

ansiklopedi

İç hastalıklarının enfeksiyon hastalıklar ile ilgilenen bölümü. Bulaşıcı hastalıklar, târihin eski dönemlerinden beri insanlık için bir problem olmuştur. Salgınlar, târihin akışını değiştirmiş, savaşların kaybedilmesine, ülkelerin yıkılmasına sebep olmuşlardır. On dokuzuncu asrın sonlarında tıpta ortaya çıkan ilerlemeler 20. asırda da devâm etmiş ve günümüze kadar süregelmiştir. Tıp konuları son derece genişlemiş, bilgilerin artması tıbbın kendi içinde bölümlere ayrılmasını gerektirmiştir. Bu bölümler içerisinde konusu en geniş olan bölüm dâhiliye (iç hastalıkları) bölümüdür. Bilgilerin artması, yeni ilâçların bulunması iç hastalıkları bölümünü de kendi içerisinde kısımlara ayırmıştır. Kardiyoloji, gastroenteroloji, hematoloji, pnömoloji, genel dâhiliye, endokronoloji, hepatoloji, nükleer tıp ve intaniye gibi kısımlar kendi alanlarında daha tafsilatlı ve ileri çalışmalar yapmaya başlamışlardır.

 

Bulaşıcı hastalıklar (enfeksiyon hastalıkları) ile ilgilenen intaniyenin gelişmesine hiç şüphe yok ki, antibiyotiklerin bulunması yol açmıştır. 1945 yılında penisilinin bulunması ve yaygın kullanıma başlanması enfeksiyon hastalıklarının tedâvisinde yeni bir çığır açmıştır. Sonraki yıllarda çeşitli antibiyotiklerin bulunması birçok hastalığın iyileştirilmesinde kolaylıklar sağlamıştır. İntaniye bölümü bu tip hastalıkların tâkip ve tedâvisini yapmakta, tedâvi şekilleri konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Virüs hastalıkları üzerinde yeni araştırmalar, bunların tedâvisi hakkında yeni fikirler ortaya çıkarmaktadır.

 

 

 

tags

Sayfada İntâniye Nedir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

İntâniye Nedir? hakkında yorum yazın...

  

İntâniye Nedir? hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

İntâniye Nedir? ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA