Eğitim Sitesi

Barbados Ülkesi Hakkında Bilgi

Resmî adı Barbados, başkenti Bridgetown olan ülkenin, nüfusu 259 248 kişi (2000), yüz ölçümüyse 430 km2dir. Meşrutî monarşiyle yönetilen ülkenin para birimi Barbados dolarıdır. Hristiyan bir ülke olup resmî dili İngilizcedir. Barbados...

Barbados Ülkesi

Barbados Ülkesi

Resmî adı Barbados, başkenti Bridgetown olan ülkenin, nüfusu 259 248 kişi (2000), yüz ölçümüyse 430 km2dir. Meşrutî monarşiyle yönetilen ülkenin para birimi Barbados dolarıdır. Hristiyan bir ülke olup resmî dili İngilizcedir. Barbados, Atlas Okyanusu'nda, Batı Hint Adaları'nın uzak doğusundadır. En yakın komşuları, güneybatıda Grenada, Trinidad ve Tobago'dur. Ülkenin kişi başına düşen ulusal geliri 11 200 $'dır (1999). Zorunlu eğitim süresi 12 yıl olup ortalama insan ömrü 76 yıldır.

 

Barbados'un en büyük kenti başkenti olan Bridgetown'dur. En yüksek dağı Hillaby Dağı (340 m), en uzun ırmağı Constitution ırmağıdır. Atlas Okyanusu'nda yer alan adanın çevresi mercan adacıklarıyla çevrilidir. En yüksek noktası olan Hillaby Tepesi'nin bulunduğu kuzey bölgesinin dışında alçak ve düzdür. Tropikal iklim egemendir. Kışlar kuru, yazlar yağışlı geçer. Tropik ağaçların yanı sıra, büyük bölümü fundalıklarla kaplıdır.

 

Şeker kamışı, mısır tarım ürünleridir. Ülkenin endüstrisi rom, melâs, turizm üretimine dayanır. Ülkenin başlıca kentleri arasında Bridgetown, Speightstown, Holetown, Bathsheba ve The Crane sayılabilir.

 

tags

Sayfada Barbados Ülkesi hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Barbados Ülkesi hakkında yorum yazın...

  

Barbados Ülkesi hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Barbados Ülkesi ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA