Eğitim Sitesi

Ateş Çiçeği Nedir? Hakkında Bilgi

Ballıbabagiller familyasındandır. Şifalı etkileriyle çok yakından tanıdığımız adaçayı bitkisinin yakın akrabası olup anayurdu Brezilya'dır. 1800'lü yılların başlarında İngiltere'ye getirilmiş ve oradan çiçekler dünyasına tanıt...

Ateş Çiçeği Nedir?

Ateş Çiçeği Nedir?

Ballıbabagiller familyasındandır. Şifalı etkileriyle çok yakından tanıdığımız adaçayı bitkisinin yakın akrabası olup anayurdu Brezilya'dır. 1800'lü yılların başlarında İngiltere'ye getirilmiş ve oradan çiçekler dünyasına tanıtılmıştır.

 

Ateşçiçeği, dikine gelişen ve 30-50 cm. kadar boylanabilen çalımsı ya da çok yıllık otsu bitkidir. Ama birinci yılının sonunda bozulduğundan, çoğu kez bitkiye bir yıllık işlemi uygulanır. Yeşil renkli köşeli gövdesi, çok dallı sürgünleri vardır. Oval biçimli kenarları dişli, sivri uçlu, yeşil renkli yaprakları 7 cm. kadar uzunlukta olabilir.

 

Yaz başlarında sonbahara kadar sürekli açan parlak kırmızı renkli, borumsu biçimli gösterişli çiçek salkımlarındaki bir görüntü oluşturan dalya yıldızçiçekleri, bahçelerde kendilerine ayrılan çiçek tarhlarında çok güzel dururlar. Ayrıca evlerin balkonlarında plastik saksılar içinde de yetiştirilebilirler.

 

tags

Sayfada Ateş Çiçeği Nedir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Ateş Çiçeği Nedir? hakkında yorum yazın...

  

Ateş Çiçeği Nedir? hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Ateş Çiçeği Nedir? ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA