Eğitim Sitesi

Türk Gençliğinin Ata'ya Cevabı

Ana Sayfa > Atatürk Hakkında Bilgiler > Türk Gençliğinin Ata'ya Cevabı

Türk Gençliğinin Ata'ya Cevabı

Türk Gençliğinin Ata'ya Cevabı

TÜRK GENÇLİĞİNİN ATA'YA CEVABI

 

Birinci vazifem, Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini, dünya durdukça korumak ve savunmaktır. Varlığımın ve geleceğimin temeli budur. Bu temel benim en değerli hazinemdir. İlerde de beni bu hazineden yoksun bırakmaya çalışacaklar, içerde ve dışarıda kötülüğümü isteyenler olacaktır. Bir gün bağımsızlığımı ve Cumhuriyetimi savunmak zorunda kalırsam, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağım durumun imkan ve şartları hiç elverişli olmayan bir durumda karşıma çıkabilir. Bağımsızlığıma ve Cumhuriyetime kastedecek düşmanlar bütün dünyada benzeri görülmemiş bir yenginin temsilcisi olabilirler.

 

Zorla ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi doğrudan doğruya düşman idaresi altına düşmüş olabilir. Bütün şartlardan daha elem verici ve daha kötü olmak üzere memleketin içinde iktidara sahip olanlar, gaflete düşmüş, doğru yoldan sapmış ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri kendi çıkarlarını , yurdu ele geçirmiş olan düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilirler. Millet yoksulluk ve sıkıntılar içinde harap ve bitkin düşmüş olabilir.

 

İşte bütün bu hallerde ve bu şartlar altında bile vazifem, Türk Bağımsızlığını ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğum kudret, damarlarımdaki asil kanda mevcuttur.

 

add

tag TÜRK GENÇLİĞİNİN ATA'YA CEVABI Atatürk hakkında bilgiler Atatürk ve öğretmenlik belirli gün ve haftalar

Türk Gençliğinin Ata'ya Cevabı Hakkında Yorum Yazın...

  

Türk Gençliğinin Ata'ya Cevabı Hakkında Yorumlar

Berrin Mükemmel bayıldım ama keşke kısa olsa neyse yinede guzel 2016-09-26

ezgi Süper site ödevlerimde çok yardımcı oldu 2015-12-02

iyi içerik ödevimde yardım etti 2015-11-09

mert helal olsun türk gençliğine 2015-05-18

Elif Çağla Ödevime yardımcı oldunuz.Ellerinize sağlık 2015-05-07

Yazılan son 5 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 5 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Atatürk Hakkında Bilgiler

Türk Gençliğinin Ata'ya Cevabı