Eğitim Sitesi

Ağanın alını terlemezse ırgatın burnu kaynamaz > Ağanın alnı terlemezse, ırgatın burnu kanamaz. Atasözünün anlamı, açıklaması:

Ağanın alnı terlemezse, ırgatın burnu kanamaz.
atasözünün açıklaması ve anlamı:

İşveren çalıştırdığı işçisinden verimli olmasını istiyorsa, işçisiyle birlikte çalışıp yorulmalı, işini başında olmalıdır. Yoksa işçi, işine gerektiği titizlik ve önemi gösterip verimli çalışmaz.

 

Ağanın alını terlemezse ırgatın burnu kaynamaz araması Ağanın alnı terlemezse, ırgatın burnu kanamaz. olarak düzeltilmiştir.

Sitemizde açıklamalı 6776 atasözü bulunmaktadır.

Benzer Atasözleri:

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:
Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

 

Atasözleri, biçim yönünden diğer yazı türlerine göre farklı özellikler gösterir. Öykü, roman, şiir, deneme gibi yazı türleri pek çok cümlenin bir araya gelmesi ve anlam yönünden bütünleşmesiyle oluşur. Buna karşın atasözleri genellikle bir, en fazla iki cümleden oluşur. Bütün duygu ve düşünceler bu tek cümleye sığdırılır. Bu cümleler kişiden kişiye değişmez. Halkın ortak malıdır ve halk tarafından aynı biçimde söylenir.

Atasözleri hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın

 

Ağanın alnı terlemezse, ırgatın burnu kanamaz. atasözünün açıklaması ve anlamı